Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:35:51

Команда Атрошенка бере відповідальність за Чернігів

02.10.2015   09:51Агенцiя

Владислав Атрошенко став першим зареєстрованим кандидатом на посаду міського голови Чернігова.

Перший він і за всіма соцопитуваннями – відрив від Олександра Соколова, який уп’яте балотується на цю посаду вже перевищує 20%. Тому великий інтерес у виборців викликає запитання: що планує робити на своїй посаді очільник міста, який змінить діючу команду.


Місто, яким будемо пишатися

Програма, яку презентувала команда Атрошенка, незвична. Це не набір популістських обіцянок та гасел. Це Стратегічні пріоритети роботи команди, яка готується взяти відповідальність за місто та наполегливо працювати.
Документ досить об’ємний – 18 сторінок. Він складається з п’яти розділів. У кожному – стратегічні напрямки та показники ефективності роботи. Конкретні пункти, по яких команда Атрошенка звітуватиметься за свою роботу перед чернігівцями.
Поступово почнемо знайомити з ним наших читачів.
«Чернігів – місто, яким ми пишатимемося!» – саме так називається Програма Атрошенка.

1. Місто для людей

Перший її блок присвячений тому, як перетворити Чернігів на зручне, безпечне, чисте, комфортне місто, в якому зручно жити його мешканцям різного віку та достатку. Це головне завдання Стратегії. Чернігів стане містом з якісними громадськими просторами, з повагою до дитини, пенсіонера, людини з обмеженими можливостями, учасника АТО, пішохода та велосипедиста. У Чернігові збільшиться кількість можливостей для самореалізації молоді та місць для організації дозвілля, підвищиться якість освіти та медицини.
- Якісний громадський транспорт (пріоритет – розвиток тролейбусного управління та автобуси середньої і великої місткості; розвиток мережі зупинок – зручних, комфортних та інформаційних; жорсткі вимоги та контроль за роботою перевізників).
- Якість послуг ЖКГ буде задовольняти чернігівців (створення системи моніторингу виконання контрактних умов постачальниками послуг; знищення монополії ЖЕКів та розвиток ОСББ).
- Розвиток велосипедної інфраструктури.
- Нові підходи в системі освіти (збільшення кількості шкіл з фізико-математичним профілем; сприяння вивченню іноземних мов, у тому числі, китайської, в усіх школах міста; покращення матеріально-технічної бази шкіл не за рахунок батьків; створення комп’ютерних класів).
- Якісні, цікаві та безпечні громадські простори (реконструкція історичного центру міста; повне оновлення міського парку культури та відпочинку).

2. Відкрите місто з працюючою економікою

Джерело розвитку міста – залучення нових коштів через працюючу промисловість та сферу послуг, збільшення реалізації продукції місцевих виробників на внутрішньому ринку та розвиток туризму. Чернігів стане відкритим для інвесторів через створення сприятливих умов та прозорі тендери й аукціони. Влада міста активно працюватиме з міжнародними організаціями з метою залучення додаткових коштів у вигляді грантів та кредитів на вигідних умовах для реалізації проектів розвитку.
- Створення в Чернігові технологічного парку з логістикою та бізнес-інкубатором на базі одного із промислових підприємств міста.
- Нові підходи до розвитку підприємництва та STARТ-UP проектів (прозорість отримання дозволів; збільшення числа комунікацій з бізнесом в електронному форматі; зниження місцевих тарифів та зборів на початковій стадії роботи бізнесу).
- Запровадження земельних аукціонів.
- Відкритість міста для інвестицій (просторове планування – пропозиція для інвесторів готових лотів та прозорі конкурси; реклама можливостей та переваг Чернігова для бізнесу, формування іміджу міста та його влади як надійного партнера для інвестора).
- Підтримка місцевого виробника (розробка та впровадження PR-програми «Чернігів – купуй своє»; промоція чернігівських виробників за межами міста шляхом участі в міжнародних виставках, ярмарках та конференціях).
- Новий рівень комунікацій між бізнесом та владою (регулярний відкритий діалог між владою та підприємцями; створення дорадчо-консультативного органу при міському голові).
- Створення умов для сприяння розвитку сфери IT-технологій.
- Розширення зв’язків між владою, освітою та бізнесом.

3. Потужна громада Чернігова забезпечить його сталий розвиток

Суб’єкт усіх перетворень у місті – його мешканці. Участь чернігівців у реалізації міських проектів сприятиме усвідомленню ними себе членами великої громади та формуванню міської ідентичності.
Влада працюватиме відкрито та буде звітуватися на відкритих зустрічах не рідше ніж двічі на рік.
Атрошенко запровадить нові підходи до кадрової політики, які дадуть можливість залучити кращі кадри до системи управління містом. Це дасть команді управлінців новий рівень якості, який буде підтримуватися постійними навчальними програмами.
Після перемоги Атрошенка громада матиме справжнього лідера, а не «мера-середнячка», як сьогодні!

- Новий підхід до кадрової політики в місті (відкриті конкурси; регулярні системи навчання та підвищення кваліфікації для управлінців; фаховий підхід – припинення принципу відбору кадрів за принципом особистої відданості чи партійної приналежності.)
- Забезпечення прозорості роботи влади (публікація звітів про використання бюджетних коштів у режимі on-line, регулярні звіти посадових осіб про свою роботу; система «On-line бюджет міста»).
- Громада Чернігова матиме дієві механізми контролю та впливу на владу.
- Упровадження в управління містом новітніх технологій Smart City та електронного документообігу.

4. Чернігів стане ощадливим та інноваційним містом

Влада працюватиме над підвищенням енергоефективності. Програма «Гроші чернігівців повинні залишатися в місті» дасть значну економію всіх ресурсів, а отже – коштів містян.
У місті почнуть запроваджуватися програми енергозбереження. Нарешті розпочнеться жорсткий контроль за бюджетними коштами.
Чернігів буде використовувати найкращі досвіди та запровадить сучасні системи управління у сферах медицини, освіти, ЖКГ, безпеки тощо.
Буде проведено аудит усіх комунальних підприємств міста з метою оптимізації їх роботи та підвищення ефективності. Усі прибуткові підприємства залишаться в комунальній власності та будуть розвиватися і приносити користь громаді міста, а не орендарям.
Прозорість роботи влади підвищить ефективність управління комунальним майном, а отже зробить усіх чернігівців багатшими.
- Програма підвищення енергоефективності (зниження вартості опалення, води та потреб у тепловій енергії для житлових будівель і бюджетних установ; розробка планів з енергозбереження на кожному комунальному підприємстві міста).
- Реформування комунальних підприємств (проведення аудиту із залученням сторонніх фахівців; оптимізація та відмова від непотрібних функцій).
- Ефективність управління майном громади через прозорість та контроль.

5. Чернігів стане центром туризму

Велична історія Чернігова має стати магнітом для туристів з усієї України в період розвитку внутрішнього туризму. Це залучить в економіку Чернігова значні кошти та зробить місто відомим. Близькість до Києва та сприятливі природні умови дають гарні стартові умови.
Місто працюватиме над розвитком туристичної інфраструктури та створенням зон, комфортних для чернігівців і гостей нашого міста.
- Створення Центру промоції Чернігова (задача якого – розробка та реалізація стратегій з просування Чернігова, формування привабливого іміджу міста серед потенційних туристів та інвесторів, організація виставок, фестивалів, ярмарків тощо).
- Наповнення Подієвого календаря міста низкою цікавих заходів історичної, кулінарної, культурної, молодіжної, спортивної тематик, які залучать до Чернігова туристів; оформлення в подієвий календар, який окремо просувається в загальнонаціональних ЗМI.
- Упорядкування та розвиток туристичної інфраструктури в місті.
- Розвиток Чернігова як центру ділового, економічного та зеленого туризму.

Яким бачить Чернігів команда Владислава Атрошенка
• Чернігів – величне місто з-понад 1300-річною історією, сталий розвиток якого забезпечується сильною громадою та ефективною системою управління.
• Чернігів – місто для людей, в якому комфортно, цікаво та безпечно жити, працювати, відпочивати.
• Чернігів – відкритий для інвесторів і туристів.
• Місто приділяє значну увагу енергозбереженню, розвитку альтернативної енергетики, екології та охороні навколишнього середовища.


Це лише деякі тези Стратегічних пріоритетів роботи команди Владислава Атрошенка. Повний текст можна подивитися на сайті che.cn.ua.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини