Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:34:19

Недопуск спостерігача ОПОРИ та самоусунення партійного керівника – курйози партійних зборів на Чернігівщині

29.09.2015   11:10Агенцiя

Конференції та з’їзди різних політичних сил пройшли на минулому тижні у різних куточках Чернігівської області, але без порушень законодавства тут не обійшлося. Так, на одну з них не допустили спостерігача мережі ОПОРА. А деякі інші зібрання були сповнені сюрпризів та подекуди релігійними мотивами.

За свідченням довготермінового спостерігача мережі ОПОРА, 22 вересня його не впустили на конференцію Ніжинського районного осередку «Аграрної партії». Партійці пояснили свої дії в такий спосіб: «Люди приїхали із сіл і будуть переживати щодо Вашої присутності тут». Саме тому будь-які спроби з боку активіста потрапити на поважне зібрання увінчалися невдачею.

Нагадаємо, що спостерігачі мережі на час проведення кампанії здійснюють свою діяльність на правах журналістів. А відповідно до частина 3 статті 24 Закону України «Про інформацію», умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та/або переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, за критику тягне за собою відповідальність згідно із законами України.

Ситуація дещо іншого характеру склалася під час конференції партії «Наш край», що проходила у смт Сосниця. У приватній розмові з представником громадянської мережі ОПОРА один з членів згаданого партійного об’єднання розповів, що люди, які працювали в партії і мали бути висунуті в кандидати на відповідному виборчому окрузі, у ході конференції були замінені іншими особами. Обурений такою ситуацією, керівник Сосницької партійної організації «Наш край» Олександр Журлін покинув конференцію.

Проте є політичні сили, для яких партійні з’їзди мають релігійний присмак. Родзинкою таких зборів стало проведення конференції Прилуцької міської організації ВО «Батьківщина». Після релігійної служби у Стрітенському Соборі кандидата у мери Ольгу Попенку особисто представив голова обласної організації партії Валерій Дубіль (народний депутат України VIII скликання). Продовжилась конференція у приміщенні штабу і тривала ще дві години. За словами спостерігача мережі, особа кандидата у мери від ВО «Батьківщина» стала відомою за два дні до її офіційної презентації (навіть членам партійної організації).


http://www.oporaua.org/oblast/article/8470-nedopusk-sposterigacha-opory-ta-samousunennja-partijnogo-kerivnyka-kurjozy-partijnyh-zboriv-na-chernigivshchyni

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини