Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:51:51

У Чернігові перебуває делегація представників туроператорів та журналістів із Республіки Латвія, які прибули на заходи з нагоди Дня міста

19.09.2015   12:08

17 вересня гості з Латвії зустрілися із Чернігівським міським головою Олександром Соколовим.

Керівник обласного центру презентував учасникам зустрічі туристичний потенціал міста, розповів про історію та сьогодення міста. Він зазначив, що Чернігів уже кілька років поспіль співпрацює з латвійським містом-партнером Огре. А з відкриттям у Чернігові Почесного консульства Латвії ці стосунки набули нової динаміки. Зокрема, у рамках співпраці відбуваються зустрічі, обміни творчими колективами, спільні заходи. «Я вдячний вам за моральну, і не тільки, підтримку України», - сказав О.Соколов, звертаючись до представників латвійської делегації. За підсумками зустрічі міський голова висловив сподівання, що представники турбізнесу зацікавляться Черніговом.

 Заступник начальника департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай розповіла про привабливі для туристів об’єкти історико-культурної спадщини Чернігівщини.

Почесний консул у м. Чернігові Олена Вишнякова зауважила, що на сьогодні не так багато латвійців відвідують Україну. «Ми хочемо дати месидж для жителів Латвії, що до Чернігова і Чернігівської області можна приїжджати. Це безпечно, цікаво і перспективно», - сказала вона. Учасники промоційного туру з Латвії відвідують не тільки історико-культурні пам’ятки, а й об’єкти ресторанного та готельного господарства Чернігова й області, з якими у подальшому можна співпрацювати. На її думку, особливо перспективними можуть бути тури вихідного дня, упродовж яких гості з Латвії мали би змогу відвідати Україну, ознайомитися із цікавити історичними пам’ятками у Києві та Чернігові.

Директор МАУ у Латвії Хелена Рудуса повідомила, що інтерес у прибалтійській країні до України поступово зростає, тож цілком реальною може бути співпраця.

17 вересня гості побували на виставі Львівського національного театру імені Марії Заньковецької «Вій, вітерець», поставленій за мотивами творчості класика латвійської літератури Яніса Райніса. Гастролі львівського театру, організовані Почесним консулом Латвії у м. Чернігові, відбулися у Чернігівському обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка.

Делегація Латвії братиме участь у заходах до Дня міста.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини