Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:50:58

За підтримки Олександра Соколова День міста буде найнасиченішим та найцікавішим за останні роки

18.09.2015   14:52

Чернігів майже одночасно святкує День міста й річницю визволення Чернігова від фашистських загарбників, тож святкова програма за ініціативою мера міста буде насиченою та цікавою.

Окрім звичних для чернігівців концертів на Красній площі та в Чернігівському міському парку культури та відпочинку, у місті відбудеться безліч інших цікавинок завдяки міському голові Олександру Cоколову.

Зокрема, програма заходів передбачає покладання квітів до меморіалів пам’яті загиблих під час визволення Чернігова від нацистських загарбників та відкриття меморіальних дошок чернігівським бійцям-героям, які захищали цілісність нашої держави в зоні проведення АТО. 21 вересня о 10.00 розпочнеться «Марш єдності» — загальна хода від Красної площі до Меморіалу Слави, яка символізує єднання чернігівців навколо ідеї розвитку міста. «Найважливіше завдання — зберегти безцінну культурну спадщину Чернігова для наступних поколінь. Пам'ятаючи та шануючи історію древнього міста над Десною, героїчні бойові та трудові подвиги своїх земляків, ми закладаємо міцну основу для майбутніх звершень і високих досягнень на благо рідного Чернігова», — вважає Олександр Соколов.

Після пам’ятних заходів місто перейде до активної фази святкування, тож чернігівці зможуть відвідати презентації книг, вистави, концерти, театр, фестивалі, ярмарки або ж взяти участь у безлічі спортивних змагань. Під час святкування Дня міста відбудеться перша в Чернігові хорова вистава, яка з’явилася в нашому місті завдяки меру. На вулицях міста пройдуть пленери, де чернігівські та приїжджі художники будуть малювати красу нашого міста.

17 вересня відбудуться гастролі Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької під патронатом Почесного Консула Республіки Латвія в Україні Олени Вишнякової. На святкування Дня міста до нас завітають і латвійські журналісти. Цей прес-тур відбувається за сприяння міського голови Олександра Соколова, який активно підтримує розширення міжнародних зв’язків та співпрацю із закордонними колегами.

Нині міська рада планує виділити місце для будівництва Латвійського дому, на території якого має з’явитися Сад скульптур. «Чернігів стане центром міжнародного туризму», — вважає міський голова Олександр Соколов.

У цілому програма святкування Дня міста налічує близько 30 різних заходів, які розпочалися 15 вересня і будуть продовжуватися близько двох тижнів.

До речі, нещодавно в нашого міста-побратима Огре (Латвія) теж був день народження, і чернігівська делегація привітала його мешканців зі святом, а тепер латвійських гостей зустрічаємо вже ми. I, дивлячись на всю програму святкування, можна сміло казати — зустрінемо їх на високому рівні.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини