Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:37:03

На Чернігівщині ефективних мерів немає й не було

09.09.2015   08:06Агенцiя

Напередодні місцевих виборів видання «Главком» склало рейтинг 15 найкращих мерів України часів незалежності.

Очолив рейтинг діючий мер Львова Андрій Садовий. Компанію у трійці йому склали колишні міські голови Полтави (Анатолій Кукоба) та Києва (Олександр Омельченко). Жоден з керівників міст Чернігівської області у список не потрапив.

Передусім у рейтингу опинилися ті міські голови, які, на думку видання, найбільше запам’яталися жителям своїх міст та впливали не тільки на регіональну, але й на всеукраїнську політику.

Під перший критерій деякі мери Чернігівщини підпадають – щоправда, зі знаком мінус. Наприклад, колишній Ніжинський міський голова Михайло Приходько, якому дали строк за хабар. А ще мер Щорса Роман Зуб, який також взяв, мовою протоколу, «неправомірну вигоду», проте продовжує свої виконувати свої обов’язки.

Щодо осіб, які керували обласним центром, то вони теж жителям свого міста запам’яталися негативними діями. Однак самі вони, як показали нещодавні заходи, так не вважають і один одного хвалять.

Не забувають й інших своїх колег, навіть тих, що пішли з життя. Так, на останній сесії Чернігівської міськради другого мера в історії Чернігова і першого в незалежній історії обласного центру – Віталія Косих – посмертно нагородили званням почесного громадянина Чернігова. Схоже, у міській раді вірять у потойбічне життя.

– Саме його ідеєю було запросити мене на своє місце, бо він вважав, що я зможу продовжити його справу, – згадує діючий мер Олександр Соколов. Ще раз: сказано про те, що на виборну (!) посаду він був запрошений попередником.


http://zemlyaivolya.net
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини