Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:44:22

Депутати розглянули стан надходження платежів від оренди комунального майна

27.08.2015   07:30Агенцiя

26 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності, яке провів її голова Микола Стрілець.

В роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко.

Згідно з порядком денним депутати розглянули питання про стан надходження орендних платежів від оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області за перше півріччя 2015 року.

Зокрема, станом на 1 липня 2015 року орендодавцями майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області виступали 40 закладів, установ, підприємств, якими укладено 408 договорів оренди майна.

У першому півріччі 2015 року орендарями сплачено 4 231,5 тис.грн орендних платежів, що більше аналогічного показника минулого року на 1 595,2 тис.грн.

Згідно з діючим нормативом розподілу, безпосередньо до обласного бюджету перераховано 1 642,0 тис.грн, що на 755,5 тис.грн більше показника 2014 року, решта орендних платежів у сумі 2 589,5 тис.грн залишилась у розпорядженні комунальних підприємств, установ, закладів – орендодавців майна, для використання їх у порядку, встановленому діючою Методикою розрахунку та порядком використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Станом на 01.07.15 загальна сума заборгованості з сплати орендних платежів склала 436,6 тис.грн. Орендодавцями майна вживаються відповідні заходи щодо стягнення заборгованості в установленому законодавством порядку:

- судові накази про стягнення заборгованості на суму 151 тис.грн. перебувають на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби;

- позовні заяви про стягнення заборгованості з орендніої плати на суму 127 тис.грн перебувають у провадженні господарських судів;

- кредиторські вимоги в сумі 58,1 тис. грн включені до реєстру кредиторів у справі про банкрутство боржника – ТОВ «Білекспомеблі»;

- щодо решти заборгованості орендодавцями майна проводиться відповідна претензійна робота та готуються матеріали стосовно стягнення орендної плати в судовому порядку.

За результатами розгляду даного питання комісія рекомендувала управлінню комунального майна обласної ради:

- вжити додаткових заходів впливу на орендарів, які систематично допускають порушення договірних зобов'язань в частині своєчасної сплати орендної плати, в тому числі шляхом припинення орендних відносин;

- продовжити контроль за своєчасним надходженням орендної плати та погашенням існуючої заборгованості.

Також постійною комісією розглянуто питання про встановлення зменшеного розміру орендної плати, списання та передачі основних засобів та інші, по яких прийняті відповідні зауваження та пропозиції.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини