Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:52:16

Не вистачає коштів на сплату рахунків за житлово-комунальні послуги — оформлюйте субсидію

27.08.2015   07:11Агенцiя

Про головні новації у порядку надання житлових субсидій населення вкотре говорили на брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін, станом на 21 серпня цього року житлову субсидію в області отримують майже 94 тисячі сімей. Для порівняння станом на 1 серпня минулого року ця цифра була більш, як вдвічі менша.

Спрощений порядок надання субсидій, який діє з травня поточного року, постійно вдосконалюється.

— За новим порядком людина сама не розраховує дохід, а лише вказує місце його отримання. Наприклад пенсія, зарплата, з посиланням на місце роботи. Розрахунки здійснює служба соціального захисту у результаті відповідних запитів, — акцентував Олег Русін.

До того ж, доходом не вважається єдиноразові соціальні виплати (грошові виплати учасникам АТО, відсотки по депозитах та інше).

Врегульовано питання надання субсидій фізичним особам підприємцям. А також надано право управлінню соціального захисту населення призначати субсидію на кількість зареєстрованих осіб. Однак, у разі зміни кількості проживаючих чи їх доходу, це варто відобразити і в декларації.

Треба зазначити і про скасування так званих штрафних санкцій за допущені громадянами помилки. Родинам, які отримували субсидію у минулих роках, звертатися до органів соцзахисту не потрібно (у випадку, якщо нема змін у складі сім`і чи доходах). Адже перерахунок буде проведено автоматично.

На спрощеному механізмі отримання субсидій наголошує і керівництво держави.

— Основні платежі по газу підуть у вересні-жовтні. До цього часу ми зобов’язані розібратися у цьому, підготувати субсидії, а влада має зробити механізм отримання субсидій автоматичним, — наголошує Президент України Петро Порошенко.

До першого вересня кожна родина знову отримає бланки заяви та декларації. Заповнені бланки не обов’язково приносити до органів соціального захисту особисто. Можливо їх надіслати і поштою. Тож не зволікайте та скористайтеся правом отримання державної допомоги.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.