Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:24:42

Українські газетярі та видавці протестують проти необґрунтованих тарифів на доставку передплати

11.08.2015   14:11Агенцiя

Хвилю протестів викликав оприлюднений Мінінфраструктури проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».

Після спільного протесту УАВПП та НСЖУ друковані видання почали масово протестувати проти нововведення. Намір суттєво, на 122% в середньому, збільшити вартість послуг з доставки передплати обурює видавців і невеликих місцевих газет, і національних журналів.
Так, згідно з інформацією, яку має у своєму розпорядженні УАВПП, листи з протестами проти підвищення цін на доставку передплати вже надіслали:
ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа»,
ДП «Будра-Україна»,
Видавничий дім «Едіпресс Україна»,
Редакція Газети «Зоря» (Дніпропетровськ),
Газета «Сімейна Газета»,
ІА «Центр МЕДІА»,
Газета «На пенсії»,
Газета «Кременчугский телеграфЪ»,
Газета «Обрії Ізюмщини»,
Газета «Трудова слава»,
Медійна компанія «Життя і діло».

Як вже зазначалося, основного удару у разі прийняття наказу зазнають місцеві ЗМІ, для яких збільшення вартості доставки складе, в середньому, 122%. Однак для кожної газети чи журналу ситуація індивідуальна і подорожчання передплати тільки посилить негативний вплив від збільшення витрат на папір та на друк.
 
УАВПП й надалі вимагатиме від Міністерства інфраструктури переглянути проект наказу, а якщо це не вдасться - заблокувати його під час затвердження в Уряді. Наша мета - не допустити необґрунтованого підвищення тарифів на передплату, а замість цього – знайти альтернативний шлях для виведення УДППЗ «Укрпошта» на роботу без збитків.
 
Ми закликаємо всі ЗМІ приєднатись до обговорення проблеми підвищення цін на доставку преси. Для цього кожна редакція має надіслати свій лист на адресу Прем’єр-міністра України і на власних розрахунках продемонструвати вплив нових тарифів.
 
Якщо ви потребуєте більше інформації чи консультаційну підтримку - звертайтесь до офісу УАВПП.
 
Контакти УАВПП:
Адреса: м. Київ, вул. Спаська, 31-Б, оф. 301, 3 поверх (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон / факс: (044) 425-58-21
Телефон: 0504153424
E-mail: organizator@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини