Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:02:56

П’ятдесят дитячих посмішок із нагоди п’ятдесяти років успіху

05.08.2015   09:06

Сьогодні у місті Ічня відбулося подвійне свято. Хоч і не державне чи релігійне, але масове і дійсно позитивне.

П’ятдесяту річницю з дня заснування відзначило одне з ключових виробництв міста – Ічнянський завод сухого молока та масла. У свою чергу, аби порадувати ічнянців, соціально відповідальне підприємство урочисто передало на користь громади значний інфраструктурний об’єкт – сучасний ясельний комплекс для п’ятдесяти найменших земляків. Участь у заходах узяло й керівництво області, зокрема, голова ОДА Валерій Куліч.

Більше тридцяти країн світу є споживачами продукції Ічнянського заводу сухого молока та масла, який працює на Чернігівщині. І не дивно, адже виробництво сертифіковане як за українськими, так і за міжнародними стандартами і поставляє на ринок якісний та дійсно конкурентоздатний продукт. Завдячувати цьому результату варто, на переконання голови Ічнянської РДА Григорія Герасименка, в першу чергу – самовідданій роботі більш як 350 людей, задіяних у виробництві, та вмілому управлінню. Щодо останнього, то сорок із п’ятдесяти років існування підприємства його очолює нині депутат обласної ради Віктор Кияновський. «Я почав роботу тут, ще коли завод був зовсім «юним», і разом із колективом та всією країною ми прожили багато чого і винесли відповідні уроки. Найтяжчими були дев’яності роки, та й зараз не легко, адже припинено постачання на ринок північного сусіда. Але ми і з цим упораємося. Ми успішно конкуруємо навіть на цьому перенасиченому ринку і впевнено займаємо свою нішу», – розповідає Віктор Павлович.

Крім того, що завод є одним із найбільших платників податків у районі, і керівництво та колектив активно підтримують ідею соціально відповідального підприємництва. Різноманітні інфраструктурні проекти заводу є вже приємною звичкою для ічнянців, але сьогоднішня подія особливо потішила молодь міста та його найменших мешканців – приміщення, яке багато років стояло пусткою, перетворилося на місце для якісного й сучасного виховання малечі. Всі витрати на реконструкцію споруди та створення на її базі ясел дошкільного навчального закладу № 3 взяло на себе підприємство. А бюджетним коштом було переобладнано котельню всього дитсадка – встановлені сучасні потужніші та енергоефективніші котли.

«Не можна змусити робити добрі справи насильно. Це мають бути усвідомлені дії, розуміння своєї відповідальності та поклик душі. Тому, якщо Бог дає людині дар створювати блага, то, примножуючи їх, треба дбати й про ближніх, залишати після себе добрий слід», – висловив своє переконання, звертаючись із вітальним словом, присутній на святі народний депутат України, голова Чернігівського територіального осередку партії «Солідарність» Блок Петра Порошенка» Владислав Атрошенко.

У свою чергу, звертаючись до присутніх, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч озвучив думку, що такого роду події мають стати поштовхом для активності й інших підприємців: «Зараз держава спрямовує свої зусилля і на обороноздатність, і на соціальну, і на інші життєво важливі сфери. Проте не варто тішити себе ілюзіями, що всі проблеми будуть розв’язані кимось, а особливо «зверху». Досвід, практика і реалії підказують нам, що варто брати більше до своїх рук і вчитися самим ефективно розпоряджатися заробленим, створювати суспільні блага. Особливо важливо це з огляду на курс до децентралізації та передачі ключових управлінських повноважень на місця. Вчімося, берімо приклад і разом будуймо своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Спільно: громадою, бізнесом і державою – нам це під силу», – сказав Валерій Куліч.

Вже після урочистого відкриття нового ясельного корпусу ДНЗ №3 святкові заходи з нагоди 50-річчя Ічнянського заводу сухого молока та масла відбулися у Районному будинку культури. Виставка, щедрі та різноманітні гастрономічні пригощення, вироблені на підприємстві-ювілярі та святкові збори-концерт при переповненій гостями залі, тривали майже до вечора.

Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини