Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:47:41

У Чернігів прибувають гастролери зі зброєю - міліція проводить обшуки

23.07.2015   14:37Агенцiя

Правоохоронці проводять обшуки в прибувають в Чернігів осіб напередодні довиборів у парламент в мажоритарному окрузі № 205 і в результаті вилучають вибухівку, зброю та боєприпаси. Про це заявив на прес-конференції у Чернігові в четвер начальник управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін.

"Ми контролюємо прибуття в місто всіх сторонніх осіб з урахуванням нестабільної ситуації в місті. Ми розуміємо, що більшість із них тією чи іншою мірою відносяться до того чи іншого виборчого штабу... Проводяться обшуки цілого ряду осіб, інформація про яких є, що вони причетні до незаконного обігу зброї та інших речовин", - зазначив Альохін.

"Проводяться заходи, в тому числі і в готелі "Україна". Обшуки ще тривають. Я можу сказати попередньо, що вилучається вогнепальна зброя і боєприпаси. І вибухові речовини", - додав він.

При цьому Альохін зазначив, що заходи проводяться не тільки силами МВС – "проводяться всіма правоохоронними органами Чернігівщини – це СБУ, це прокуратура".

Начальник управління МВС також зазначив, що вилучення зброї виробляються "тільки там, де проходять санкціоновані обшуки".
У свою чергу, присутній на прес-конференції керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушень громадського порядку і законності на довиборах, радник міністра і член колегії МВС Іван Стойко заявив, що такі обшуки проводяться не тільки в чернігівській готелі "Україна", "але і в інших місцях готельного типу".

"Вилучаються на сьогоднішній день і вибухівка, і гранати, автомати тощо... У тих людей, так званих "гастролерів, які сьогодні сюди прибули", - зазначив він.
"Працюємо на випередження – недопуск підозрілих людей, що в'їжджають в Чернігів з боку інших областей. Є багато Дніпропетровщини", - додав Стойко.
При цьому він зауважив, що у правоохоронців достатньо сил, щоб забезпечити безпеку на виборах.

"Достатньо сил у нас сьогодні, і ще прибувають, і до дня виборів прибудуть фахівці, необхідні на процес виборів. Включаючи і вибухотехніків. Все буде під контролем", - заявив керівник спецгрупи МВС.
У той же час, він зазначив, що "не виключає будь-якій ситуації, у тому числі найгіршої".
"Тому що ворог, який воює там, на сході, він зацікавлений в дестабілізації. І сьогодні є політичні сили та кандидати, які підіграють цьому", - пояснив Стойко.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.