Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:59:49

У Чернігові відбулося "Віче соціяльної справедливости"

22.07.2015   07:34Агенцiя

21 липня в Чернігові на Алеї героїв активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провели «Віче соціяльної справедливости».

На заході були присутні лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, народні депутати України Юрій Левченко, Юрій Бублик, Михайло Головко, народний артист України Богдан Бенюк, екс-міністр, народний депутат VII скликання Ігор Швайка.

Активісти тримали плакати «Ні – тарифному терору!», «Надприбутки олігархів – у б’юджет держави!», «Обленерго – у державну власність!», «Тарифи ростуть – мовчати не можна!».

Лідер «Свободи» Олег Тягнибок розкритикував необґрунтоване підвищення тарифів, практику продажу газу українського видобутку олігархам, а також запропоновані зміни до Конституції.

Минулого тижня український парламент 288 голосами проголосував за початок процедури зміни Конституції України. Депутати-свободівці голосували проти цих змін. Зокрема, в них ідеться про недопущення кримінальної відповідальности учасників подій у Луганській та Донецькій областях, надається право населеним пунктам визначати будь-яку мову «мовою суспільного життя», терористам гарантується право ставати «народною міліцією». Але найбільш цинічним є пункт, яким держава встановлює видатки для соціяльно-економічного розвитку Луганської та Донецької области як «захищені». Тобто ці зміни до Конституції фактично узаконюють усе те, що відбувається зараз на Донбасі. Хіба за це загинули наші герої?!» – наголосив Олег Тягнибок.

Народний депутат Юрій Левченко наголосив: «Майже немає різниці між парламентом Азарова-Януковича і сьогоднішньою Верховною Радою. І ті, і ті працюють на олігархів, ухвалюючи олігархічні закони. Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за закони, які полегшують виведення капіталів в офшори. Розповідають, що немає грошей на лікарні, дороги, освіту, пенсії, але при цьому полегшують процедуру, яка дозволяє щомісячно виводити прибутки без жодної копійки податку на Кіпр, Бермудські острови тощо, а це, за різними оцінками, щорічно – мільярди доларів!».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.