Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:28:09

Саакашвілі: Люди в камуфляжі повинні негайно прибратися з вулиць Чернігова

20.07.2015   11:14Агенцiя

У Чернігові відбувся форум «Чернігівщина: інвестиції, розвиток, майбутнє».

На якому Михайло Саакашвілі, Сергій Березенко, Андрій Павелко, та Валерій Куліч разом з представниками громадськості обговорювали перспективи економічного розвитку регіону, необхідність залучення інвестицій, в тому числі й іноземних, необхідність збільшення потоку туристів у наш край, тощо. Форум відбувся за ініціативи Сергія Березенка.

Нагадаємо, що за минулий рік в область надійшло капітальних інвестицій на суму 2,6 млрд. гривень. Переважно це власні кошти підприємств та організацій, які працюють на Чернігівщині (78%). Держава про інвестувала всього 5% від загальної суми. Небагато в області й іноземних інвестицій – близько 104 млн. доларів США. Тому сьогодні особливо гостро стоїть питання залучення на Чернігівщину інвесторів, аби вони були зацікавлені вкладати кошти в регіон.

За словами учасників форуму Чернігівщина володіє неймовірним туристичним потенціалом, який потенційно може зацікавити інвестора. І якщо розрекламувати туристичну Чернігівщину, то знайдуться бажаючі інвестувати в розвиток транспортного сполучення, індустрію розваг, готельний бізнес, відновлення та реставрацію архітектурної спадщини області. Тоді сюди туристи будуть їздити тисячами, адже тут є на що подивитись. За таких умов інвестор, згодом, дуже швидко зможе повернути вкладені кошти.

За словами Сергія Березенка сьогодні без інвестицій не може бути розвитку, а без розвитку не буде майбутнього у жодного міста. На його думку, дуже важливо, що в Чернігові вдалося провести подібний форум, адже вдалося обмінятися досвідом, ідеями.

 – Я переконаний, що завдяки активній підтримці громадськості, бізнесу, ЗМІ нам вдасться залучити до Чернігова більше інвестицій, - наголосив Сергій Березенко.

Михайло Саакашвілі охоче поділився досвідом розвитку туризму в Грузії. За його словами, сьогодні ця галузь приносить його країні чималі кошти, як до місцевих, так і для державного бюджетів. Але головна проблема на сьогодні для України – це подолання корупції та створення прозорих, чесних правил гри. Тільки за таких умов сюди прийдуть великі гравці інвестиційного ринку.  

– Проблеми сьогодні в усіх регіонах України однакові, - висловив переконання губернатор Одещини. – Це корупція, кримінал, відповідальність місцевої влади, яка часто відсутня, бідність. Потрібно подолати корупцію, тоді ми будемо цікаві для інвесторів.

За словами Михайла Саакашвілі децентралізація дасть змогу активніше розвиватися регіонам, адже у них буде абсолютно інше фінансування.

– Але ці гроші не повинні розкрадатися, а мають використовуватися за призначенням, - пояснив екс-президент Грузії.

Він висловив переконання в тому, що Чернігівщина, як і Одещина володіють неймовірним туристичним потенціалом.

– Потрібно обмінюватись досвідом, возити людей та досягати успіхів, - пояснив він.

Попри конкретну та предметну дискусію Михайло Саакашвілі на зміг оминути увагою і наші «гарячі» вибори. За його словами він пробув у Чернігові не так багато часу, але йому цього вистачило для того, аби скласти чітке уявлення про те, що сьогодні відбувається в місті.

– Виборчий процес в України вже давно відбувається за накатаним сценарієм: підкуп виборця, мускулисті хлопці в камуфляжі, які лякають людей, членів комісій, брудна кампанія у ЗМІ. У результаті маємо не вибори, а «захоплення» мандату з метою грабувати країну в майбутньому, - пояснив Саакашвілі свою позицію.

На його переконання у Чернігові потрібно провести чесні та демократичні вибори:

– Для цього, усі люди в камуфляжі повинні негайно забратися з вулиць міста, тим більше усі вони «гастрольори», та дати чернігівцям спокійно проголосувати.

Сана Бойко

PR

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.