Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:52:51

У Чернігові представили "Легіон Свободи"

13.07.2015   16:23Агенцiя

12 липня 2015 року в місті Чернігові відбулась презентація «Легіону Свободи». Захід розпочали з панахиди за загиблими українськими вояками, яка відбулась біля меморіяльних дощок героям Небесної сотні та чернігівцям, які поклали свої життя у російсько-українській війні.

Далі колона комбатантів «Легіону Свободи» рушила на Алею Героїв, де відбувся мітинг.

«Радий представити «Легіон Свободи» у Чернігові в день, коли українське військо здобуло перемогу у славетній Конотопській битві. На початку російсько-української війни чимало свободівців вступило до лав ЗСУ, батальйонів МВС та Національної гвардії. Коли ми пішли на війну, більшість із нас не знали, що таке війна, що таке смерть та кров, але ми розуміли: хтось має захищати нашу землю. За цей час близько тисячі свободівців воювали або і нині воюють на Донбасі. Ми всі розуміємо, що боротьба буде дуже довгою та не сприймаємо термін АТО, який запровадило керівництво держави, бо на справді триває справжня війна. Якщо звернутись до історії, то ще тоді, після Переяславських угод, які підписав Хмельницький, його наступники зрозуміли, що з північним сусідом неможливо жити в одній державі. Своєю чергою, москалі усвідомили, що без української нації Російська імперія є неповноцінною. Після Майдану вони побачили, що Україна стає абсолютно незалежною, тому і розпочали цю війну.  Тож зараз наше головне завдання – зберегти і захистити свою державу», – зазначив командир «Легіону Свободи» Олег Куцин.

Крім того, на заході був присутній заступник Голови ВО «Свобода» з воєнних питань Юрій Сиротюк. Націоналіст наголосив, що у наш час донецький аеропорт – це новітній Конотоп, а Широкіно – це новітні Крути.

«З цієї війни ми можемо зробити такий висновок: коли ми дивимось в обличчя москалю, він Україну зайняти не може. Коли українці дивились в пихаті москальські писки під час Конотопської битви, від ворожої армії нічого не залишилось. Та коли наші предки підписали Переяславські угоди, як теперішні Мінські, від нас нічого не лишилось. Урок дуже простий: нашу козацьку націю неможливо перемогти у відкритому бою. Тому наше завдання не відступати, і перемога буде за нами!» – запевнив Юрій Сиротюк.

Зрештою, на Алеї Героїв відбувся благочинний ярмарок на підтримку українського війська.

За інформацією Прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини