Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:34:18

Чорнобильці Чернігова: Корбан – перший за останній час відомий політик, який насправді зацікавився нашими проблемами

10.07.2015   22:40Агенцiя

Геннадій Корбан зустрівся чорнобильцями Чернігова. На зустріч прийшли майже сотня містян. Під час бесіди панувала приязна дружня атмосфера, виникали і гострі, цікаві запитання.

 На жаль, попри величезну особисту трагедію – втрату дому, здоров‘я – держава з часом все більше дистанціюється від проблем людей, які захистили її від поширення радіаційної загрози, з сумом і гіркотою зазначають чорнобильці. Ліквідатори та просто потерпілі  від йодного удару нині кажуть: пільги з кожним роком все більше розмиваються, а інколи місцева влада дозволяє собі нечуване – самочинно позбавляти людей статусу постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. І люди, хворі на рак щитовидної залози, фактично покинуті напризволяще.

Анатолій Лігун, голова обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» стверджує:

- На жаль, мало хто з політиків пробував вибудувати тривалі серйозні відносини з чорнобильцями, лобіювати на вищому рівні їх інтереси. Нас використовують лише в якості популістських гасел. І що цікаво – Геннадій Корбан, мабуть, перший за останній час, відомий політик, який прийшов просто поговорити з нами, дізнатися наші проблеми та шляхи їх вирішення. А ще мені імпонує те, що ця людина не на словах, а на ділі захищає українську державність на Дніпропетровщині. Там – непростий край, але мої родичі звідти розповідають – нині вони на своє місто і область дивляться інакше. Пишаються.

Чорнобильці говорили не лише про власні, притаманні лише їхній соціальній категорії, негаразди. Цікавив їх і брак робочих місць для молоді, відсутність перспектив розвитку, інвестицій. Геннадій Корбан, не тільки як кандидат в народні депутати, а й як підприємець говорить: про Чернігів та його інвестиційну привабливість він вже розповідає своїм друзям. Деякі серйозно налаштовані започаткувати свою справу тут. Одначе для отримання інвестицій місту варто і самому попрацювати над собою. Або, принаймні змусити міську владу перейти від стану перманентної сплячки до пробудження.

- Вибачте, як можна говорити про бізнес та про робочі місця, коли у половини чернігівців у будинках відсутнє елементарне – гаряча вода? Ось тут треба постійно штурхати владу, щоб вона виправила цей недолік, - вважає Корбан.

Є позитивні напрацювання у Дніпропетровщині, які радо би перейняли і чернігівці. Наприклад, тамтешні чорнобильці звільнені від сплати деяких податків та зборів. Наприклад, з пенсії. Як це вийшло – Геннадій Корбан пояснює. Питання вирішили на рівні місцевих рад.

- Частину цих зборів ми компенсували за рахунок місцевих бюджетів. Але основне вирішення цієї проблеми полягає навіть не в цьому. За програмою нашої партії закладена зовсім інша податкова система, аніж та, яка діє нині. За якої передбачено спрощення та скорочення оподаткування, відтак, підприємцям буде простіше платити податки. І поповнювати місцеві бюджети.

Окрім того, потрібна монетизація пільг, збалансовані комунальні тарифи, якісна медицина, професійна армія – і решта нюансів, над якими у цивілізованих країнах вже навіть не замислюються. Що стосується раніше діючих соціальних програм із забезпечення чорнобильців житлом – тут теж потрібно працювати у зв‘язці з місцевою владою. Бо до кабінетів міського голови чи голови ОДА достукатися набагато легше, аніж до бундючних київських чиновників. Але, тут знову все впирається у слабку економіку – потрібна і децентралізація, і регулярне поповнення місцевих бюджетів, а звідси – і гроші, і соціальне житло, переконаний Геннадій Корбан.

PR 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини