Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:17:35

Моніторинг виборчого процесу очима громадських активістів розпочався в Чернігові

10.07.2015   22:36Агенцiя

9 липня в дискусійному клубі «Експертна думка» представники громадських організацій ГРІМ та «Єдиний Чернігів» презентували громадську ініціативу, мета дослідити та донести до громадськості як на пересічного жителя міста впливає виборча кампанія.

Вадим Антошин зазначив, що для проведення моніторингу громадської думки залучені незалежні громадські активісти, котрі максимально об’єктивно збиратимуть та аналізуватимуть інформацію про те, як жителі міста сприймають роботу штабів кандидатів в народні депутати, агітаторів, агітаційних матеріалів, виявлятимуть достовірні факти порушень виборчого законодавства, в тому числі випадки застосування адмінресурсу та підкупу.

Олександр Бондарев підкреслив, що дана виборча кампанія є найбруднішою на його пам’яті і доказом тому є рекордна кількість кандидатів в депутатів, котрих зареєструвалося 127. Активіст припускає, що більшість з них є технічними та наводить докази цьому: 51 кандидат – з Чернігівщини, 57 – з Київщини, є жителі Львівщини, Івано-Франківщини, Запоріжжя та інших областей, 44 кандидати – непрацюючі, 5 – пенсіонерів. «Де може безробітний чи пенсіонер знайти суму грошей, необхідних для застави, котрий вони не повернуть?» - звернувся до журналістів Бондарев.    

Учасники ініціативної групи наголосили, що їх проводять вони не соціологічне опитуванні, а дослідження громадської думки, що теж відбувається за певною методологією. «Є організації, що займаються соціологією, наш моніторинг відрізнятиметься», - зазначили активісти. Своєю діяльністю вони не мають на меті підміняти правоохоронні органи, свою роботу вбачають в зборі необхідної інформації та донесенні її до чернігівців. Зокрема, Олександр Булах підготує інформаційний матеріал «Вибори очима пересічних чернігівців», де йтиметься про бачення громадськості різних суспільних та політичних тем і понять. «Наразі більшість жителів турбує поняття демократії, але розуміння, яким чином поєднується влада і громада немає», - розказав пан Олександр.

Волонтери громадських організацій почали працювати та опитувати людей на окрузі з 8 липня, найближчі результати ініціативна група оголосить вже найближчого понеділка.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини