Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:44:41

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету обіцяє підтримати ініціативи та пропозиції керівництва області

10.07.2015   08:17Агенцiя

Формування місцевих бюджетів в умовах реформи міжбюджетних відносин стало основною темою виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

У засіданні взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, перший заступник Міністра фінансів України Ігор Уманський, народні депутати України Анатолій Євлахов, Олександр Кодола та Олег Купрієнко.

Засідання відбулося за участю першого заступника Міністра фінансів України Ігоря Уманського.

Відкриваючи нараду, голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Павелко зазначив, що на розгляд профільного парламентського комітету винесене актуальне питання формування та виконання місцевих бюджетів Чернігівської області в умовах започаткованої реформи міжбюджетних відносин, яке потребує врахування місцевих особливостей.

Як відзначив голова облдержадміністрації Валерій Куліч, основною проблемою Чернігівщини протягом останніх років є незабезпеченість коштами видатків на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Проблема обумовлена складною демографічною ситуацією та територіальною особливістю області: друга в державі за територією і найменша за населенням.

Дослухатись до звернень депутатів обласної ради стосовно необхідності удосконалення бюджетного та податкового законодавства у своєму виступі голова обласної ради Миколи Звєрєва закликав членів бюджетного Комітету Верховної Ради України.
За його словами, як не прикро, але зміни, внесені до Бюджетного та Податкового кодексів, не сприяли фінансовій самодостатрності, а, навпаки, спричинили дефіцит коштів місцевих бюджетів. Затверджені державним бюджетом обсяги освітньої та медичної субвенцій майже всім районам і містам обласного значення - менші відповідних видатків 2014 року. Внаслідок цього фінансові ресурси, спрямовані на загальноосвітні заклади та установи охорони здоров'я, не забезпечують навіть видатки на оплату праці та енергоносії. Голова обласної ради звернувся до народних депутатів України з проханням сприяти збільшенню розрахункових коефіцієнтів для визначення обсягу субвенцій з державного бюджету.

Як відзначив перший заступник Міністра фінансів України Ігор Уманський, усі можливості для цього є. Наразі бюджетні відносини знаходяться на стадії реформування, тому мета подібних виїзних засідань – почути і врахувати думки людей, які безпосередньо працюють за новою бюджетною формулою.

З презентацією ключових позицій формування і виконання місцевих бюджетів Чернігівської області в умовах реформи міжбюджетних відносин виступив Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко.

Під час засідання його учасники порушили низку найбільш болючих питань, які потребують нагального вирішення. Це, зокрема, проблеми охорони здоров'я, освіти, підприємств житлово-комунальної сфери будівництва та ремонту доріг тощо.

Окрім пленарної роботи, учасники виїзного засідання Комітету Верховної Ради України ознайомилися з роботою Чернігівського тролейбусного управління, Чернігівського автозаводу та культурною спадщиною Чернігівщини.

За словами голови Комітету з питань бюджету Андрія Павелка, ініціативи та пропозиції керівників області будуть вивчені та враховані під час внесення змін до бюджетного кодексу України.


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини