Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:22:46

Напружена робота Окружної виборчої комісії

07.07.2015   16:52Агенцiя

Ще до початку засідання Окружної виборчої комісії, 6 липня, прокуратура вилучила її робочі документи.

Перед початком засідання окружної виборчої комісії прокуратура вилучила виборчі документи, що були наявні в ОВК  №205. У витязі з кримінального провадження зазначається, що службові особи окружної виборчої комісії, зловживаючи службовим становищем, прийняли подання від кандидатів на членів ДВК, які прокуратура вважає підробленими (справа відкрита по факту, тепер під підозрою всі члени ОВК).

На місті, де мала бути зазначена особа, яка повідомила про підозру, стояв прочерк.

Члени ОВК від Радикальної партії зауважують, що така діяльність прокуратури ставить під загрозу вибори, бо без документації комісія працювати не зможе.

Також відбулося жеребкування порядку надання ефірного часу кандидатам у депутати за кошт держави. Однак, рішення щодо тривалості ефірного часу затягується, бо воно чомусь має вирішитися у вівторок, 7 липня.

«Це дерибан коштів, бо у документах зазначено, що кожен кандидат мав отримати по 15-20 хвилин ефірного часу, а на голосування ОВК виноситься пропозиція у 1,5 хв. Одна секунда на телебаченні коштує 4 гривні 84 копійки, тож можемо уявити про яку суму коштів йде мова», — сказав член ОВК від Радикальної партії Сергій Соломаха.

Також він впевнений, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність у прийнятті рішень. «ЦВК хоче перекласти рішення на голову комісії, голова, у свою чергу, на членів окружних виборчих комісій. У результаті зробити  всіх нас співучасниками протизаконних рішень», — запевняє він.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.