Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:28:45

Владислав Атрошенко: "Міська влада iгнорує потреби людей"

06.07.2015   07:20Агенцiя

Роками в Чернігові тарифи на комунальні послуги зростали, а їх якість практично не змінювалася.

Роботу комунальних підприємств з обслуговування багатоквартирних будинків, згідно з соціологією, чернігівці оцінюють на слебеньку трієчку. Не маючи часу і можливостей для створення ОСББ (варто зазначити, що міська влада ніколи не стимулювала розвиток приватного господарювання в сфері ЖКГ), мешканці міста мають користуватися послугами цих пережитків радянського минулого.

Що має зробити наступнаміська влада (переконаний, що ця команда вже неспроможна на будь¬які зміни в місті)? Стимулювати громадян брати на себе відповідальність. Не ЖЕКи мають обслуговувати будинки та двори черінгівців, а об’єднання співласників, які створять та контролюватимуть самі мешканці будинків. Більше того, влада має допустити на ринок ЖКГ приватні компанії, які за менші кошти забезпечать більш якісні послуги. Конкуренція - рушійна сила прогресу.

Головне при цьому — контроль. Адже корупція — головна перешкода на цьому шляху. Ні для кого не секрет, що багато чиновників від ЖКГ не нехтують замовити послуги у близьких до себе «фірмах¬прокладках». Як результат - фіктивні послуги, завищені ціни тощо. Це і є головна причина неякісних послуг за завищеною вартістю.

Чернігівці активно вказують на те, що потрібно зробити у міському господарстві, їм не байдуже своє місто. І в цьому я бачу позитив і надію.

Наступним кроком активних містян повинна стати звичка контролювати міських чиновників: писати інформаційні запити, отримувати відповіді та звіти про фінансово¬-господарську діяльність, за потреби — судитися за свої права. Тоді, впевнений, справи підуть на краще, і «комунальні дірки» почнуть лататися.

Ні згори, ні збоку ніхто не бачить наших негараздів краще за нас самих — сподіваюся, це вже очевидно для всіх. Тому зрозумілий і шлях, яким ми повинні рухатися: тільки спільними зусиллями, тільки активними діями, тільки боротьбою за свої права і ресурси ми зрушимо з місця цей заржавілий механізм ЖКГ і змусимо його працювати в інтересах громади, кожної людини.


Владислав Атрошенко, народний депутат України


PR

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини