Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:42:23

Нові підходи у сфері екології пропонує команда "ДемАльянсу"

03.07.2015   16:34Агенцiя

2 липня було презентовано командою «ДемАльянс» напрацьоване бачення нових підходів у сфері екології та був запропонований план реалізації певних кроків для того, щоб екологічна політика у місті Чернігові з’явилася.

Під час зустрічі були озвучені екологічні питання, проблеми та обговорені можливі шляхи їх вирішення. До заходу долучилися: заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Дзюба Валентина Андріїівна, голова ГромРади при Державній екологічній інспекції Костянтин Шихальов, керівник магістерської програми «Економіка довкілля і природних ресурсів» Чернігівського національного технологічного університету Дерій Жанна Володимирівна, журналісти та громадські активісти.

Дзюба Валентина Андріївна, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, розказала про необхідність встановлення очисних модулів зливових вод, які зараз скидаються до річок без жодної очистки. А також треба вирішити питання щодо утилізації золи, що утворилася внаслідок процесів спалювання на ТЕЦ. Окрім цього, Валентина Андріївна розповіла про досвід боротьби зі шкідливим спалюванням листя, а саме про труднощі потрапляння в приватний сектор і співпраці з дільничними інспекторами.

Дерій Жанна Володимирівна, керівник магістерської програми «Економіка довкілля і природних ресурсів» ЧНТУ, зазначила важливість екологічної освіти майбутнього покоління, тобто формування екологічної культури з малечку: проведення просвітницьких навчальних семінарів серед молоді, від садочків до університетів.

Громадський активіст Антипець Олександр Олександрович наголосив на важливості саме системного підходу до вирішення екологічних питань із залученням громадськості. Наразі жителі міста байдуже відносяться до екологічних питань, чим і користується влада при прийнятті рішень, які згубно впливають на екологію міста.

«Впевнена, що в найближчий час серед жителів міста можливо реалізувати роздільний збір сміття на дві фракції: суха і волога. Це потребує невеликих затрат і буде першим кроком у вирішенні питання відходів у Чернігові», − зазначила еколог, член Чернігівської міської організації партії «ДемАльянс» Дарина Сиропара.

Прес-служба команди «ДемАльянс»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини