Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:03:57

Валерій Куліч: Співпраця влади та волонтерів – це постійна комунікація та координація дій

03.07.2015   16:26Агенцiя

Саме для налагодження системної комунікації, обговорення та вирішення нагальних питань голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч запроваджує щомісячні зустрічі з волонтерами.

В рамках сьогоднішньої зустрічі з активістами Єдиного Волонтерського Центру обговорено підсумки проведення акції «Родинне коло Чернігівщини», проблемні питання соціального захисту родин загиблих в зоні проведення АТО та шляхи їх вирішення, а також підготовку до проведення форуму волонтерів.

У зустрічі також взяли участь керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та обласного військового комісаріату.

Члени ЄВЦ підняли перед очільником області питання, порушені 29 червня під час зустрічі з родинами загиблих учасників Революції гідності та антитерористичної операції.

Основним з них було пільгове перевезення членів сімей загиблих в зоні АТО на автобусних маршрутах загального користування. За швидке реагування та вирішення цієї проблеми волонтери подякували голові облдержадміністрації. Вже 2 липня на нараді з перевізниками області прийнято одностайне рішення про безкоштовне перевезення членів родин загиблих військовослужбовців. Найближчим часом усі вони отримають на додаток до посвідчення єдиний проїзний квіток на всі автобусні маршрути у межах області.

Не менш важливим є питання забезпечення сімей загиблих учасників АТО житлом. Валерій Куліч доручив керівникам відповідних департаментів разом керівництвом на місцях та волонтерами сформувати по усіх районах списки тих осіб, які потребують покращення житлових умов. Адже подекуди ці люди навіть не знають, куди звернутися за допомогою та як потрапити у чергу на житло. Те ж саме і з ремонтом.

— Ініціатива та допомога повинна йти з нашого боку, - підкреслив очільник області.

Він же пообіцяв особисто контролювати питання влаштування дітей загиблих до дитячих садків, а також виготовлення і розміщення меморіальних дошок на будівлях шкіл, де навчалися герої. Відповідне доручення на оперативній нараді 30 червня отримав директор Департаменту освіти і науки ОДА Анатолій Заліський.

Валерій Куліч та його перший заступник Леонід Сахневич особисто телефонуватимуть на «гарячу» телефонну лінію Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на роботу якої у членів родин загиблих були нарікання. Також керівник області вимагатиме постійного підвищення кваліфікації працівників телефонних ліній з урахуванням змін до діючого законодавства.

Принагідно він відзначив, що усі структурні підрозділи облдержадміністрації відкриті для співпраці з волонтерами. А кожен випадок недобросовісного виконання своїх обов’язків чиновниками стосовно бійців АТО буде розглядатися окремо. Валерій Куліч висловив прохання інформувати його про такі факти, а не замовчувати їх.

Розпочинається шоста хвиля мобілізації. За попередні п’ять стабільно низькі показники явки призовників до військкоматів демонстрували міста Чернігів, Ніжин та Прилуки. На думку голови облдержадміністрації, корисною виявиться допомога волонтерів у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед тих, хто ухиляється від проходження військової служби.

Як відзначив радник голови облдержадміністрації – активіст Єдиного Волонтерського Центру Сергій Вороб’йов, це питання та багато інших розглядатимуться 11 липня під час проведення обласного молодіжного волонтерського форуму, на який зберуться представники волонтерських центрів з усієї області.

На закінчення зустрічі Валерій Куліч подякував волонтерам за їхню роботу та наголосив на важливості постійного обміну інформацією.

— Між нами повинна бути постійна комунікація та координація дій. Лише чітко скоординувавши зусилля можна максимально використати потенціал та ресурси, які можуть надати влада та волонтери, - зауважив очільник області.

Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини