Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:31:21

Громадський актив, Березенко та прокуратура на захисті прав "Ялівщини"

22.06.2015   07:35Агенцiя

До Ради регіонального розвитку Чернігівщини щодня надходить по 5-6 звернень громадян міста, які стосуються діяльності та функціонування Регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" - одного з найулюбленіших місць відпочинку чернігівців.

Містян турбує бездіяльність нинішнього керівництва парку: зацвівша річка Стрижень, незаконні забудови, сміття та бруд – це те, чим сьогодні «славиться» парк. Аби обговорити усі проблеми, пов’язані з «Ялівщиною» та знайти шляхи їх вирішення, Сергій Березенко організував зустріч громадських активістів з прокурором Чернігівської області Віктором Носенком.

На зустрічі з’ясовували загальний стан справ пов’язаних з парком. Як стверджують активісти, керувати парком, без оголошення конкурсу та без громадського обговорення призначили депутата Чернігівської обласної ради, мешканця Києва, Анатолія Мороза. Громадськість дорікає, що працювати з керівником неможливо.

Більше того, за їхні словами Морозов не з’являється на робочому місці, оскільки приїздить до Чернігова лише на сесії облради. Втім, зарплату отримує регулярно. За що?
Справедливо обурюються люди. Окрім того керівництво «Ялівщини» не надало на вимогу активістів ані фінансового звіту, ані звіту стосовно діяльності керівництва парку за минулий рік. За словами представників громадськості Наталії Проскуріної та Тамари Петрової, згідно проектно-технічної документації, розробку якої керівництво ландшафтного парку замовило у однієї з фірм, площа парку зменшилась майже на 23 гектари. Замість заявлених раніше 168,7 га у документах фігурує площа у 145 га. Чернігівці не хочуть допустити чергового «дерибану» комунальної землі, тому всіма силами намагаються відновити справедливість. Є у активістів і питання стосовно так званих «резервних» ділянок парку, до яких чомусь включили дамбу, яка згідно закону повинна належати громаді.

- Ми зібралися тут, аби обговорити та з’ясувати ті питання, які сьогодні турбують жителів міста. Розпочали важливий діалог. Зі свого боку, хочу запевнити, проблема «Ялівщини» знаходиться під контролем не лише громадськості, а й Ради регіонального розвитку Чернігівщини та прокуратури. Ми робимо все, аби парк працював для міста і ніхто не зменшував його територію, - заявив на зустрічі Сергій Березенко.


Тарас Дзюба

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини