Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:54:10

Сергій Березенко закликає відділити політику від медицини

10.06.2015   19:00Агенцiя

Питання медичної реформи не повинно бути політизованим, а подальшу долю галузі мають вирішувати кваліфіковані експерти. Таку думку висловив координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини Сергій Березенко під час відвідування закладів охорони здоров’я.

«Нам треба відійти від практики диванної пропаганди, коли політики на телеканалах розповідають про потенційні прожекти. Не обхідно почати проблемну дискусію серед фахівців», - сказав він, спілкуючись з колективом Чернігівської міської лікарні № 1.

Слід зазначити, що медична тема є однією з пріоритетів Ради регіонального розвитку.
Здійснюється підтримка галузевих закладів, залучається фінансова допомога на закупівлю найнеобхідніших ліків для певних категорій хворих. Минулого місяця було вирішено проблему вузлової лікарні станції «Чернігів» Південно-Західної залізниці, яка через невпорядкованість упродовж півроку не мала можливості нарахувати співробітникам заробітну плату.

«Вузлова лікарня нарешті передана Чернігову. Зараз відбуваються процедурні процеси - казначейство вже відкриває рахунки, щоб на них перерахували гроші, які медики чекають вже півроку», - підкреслив Сергій Березенко, спілкуючись із журналістами.

Не менш важливою проблемою для багатьох медичних закладів у місті є нестача кваліфікованих кадрів. Голова Ради регіонального розвитку обговорив цю проблему із керівництвом Міської дитячої поліклініки № 1. Політик закликав до більш активного залучення молодих спеціалістів, для котрих місцева влада має створити всі умови.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини