Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:28:53

Обговорено питання розробки проекту землеустрою щодо відведення земель РЛП "Ялівщина"

10.06.2015   08:11Агенцiя

9 червня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду стосовно розробки проекту землеустрою щодо відведення земель РЛП «Ялівщина».

У ній взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, депутат обласної ради Анатолій Шурда, директор комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», депутат обласної ради Анатолій Мороз, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, представники головного управління Держземагентства в області, управління архітектури і містобудування міської ради, громадськість.

Валентин Мельничук нагадав присутнім, що 28 березня 2014 року рішенням 19 сесії обласної ради шостого скликання створено РЛП «Ялівшина» на площі 168,7 га, а 17 червня 2014 року рішенням 20 сесії було створено КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради». Також було прийнято клопотання до Чернігівської міської ради щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

20 червня 2014 року Чернігівська міська рада прийняла рішення, яким надала дозвіл комунальному закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною орієнтовною площею 168,7 га за рахунок земель запасу комунальної власності міської ради для функціонування РЛП «Ялівщина» з подальшою передачею зазначених земельних ділянок до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, при умові розроблення та затвердження в установленому порядку землевпорядної документації протягом року. У вересні минулого року визначено виконавця землевпорядних робіт – ТОВ «Десна -експерт».

За словами керівника, вже протягом кількох місяців триває розробка проекту землеустрою. Разом з тим, під час «круглого столу» в Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації, який відбувся 13 травня 2015 року, прозвучала інформація, що розроблений проект відведення землі розрахований на меншу площу, а не на 168,7 га, як було передбачено рішенням обласної ради. У зв'язку з цим Валентин Мельничук наголосив на необхідності вивчити і обговорити зазначену ситуацію та надати свої пропозиції.

Представник розробника ТОВ «Десна-експорт» Ігор Дорошенко презентував присутнім проект землеустрою щодо відведення земель РЛП «Ялівщина» та розповів про особливості підготовки технічної документації із землеустрою.

Після гострої дискусії учасники наради рекомендували розробнику проекту уточнити інформацію щодо власників та користувачів земельних ділянок на територіях, які не увійшли в проект землеустрою щодо відведення земель до регіонального ландшафтного парку, та обговорити це найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.