Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:15:18

Фонд оборони країни: наша мета забезпечити 50 тисяч бійців військовими аптечками

31.05.2015   17:50Агенцiя

До Чернігова за підтримки Геннадія Корбана у цю суботу завітали дніпропетровські волонтери - представники Фонду оборони країни - провести тренінг з використання аптечок тактичної медицини і подарувати чернігівським волонтерам самі аптечні несесери.

Оскільки під час зустрічі Геннадія Корбана з волонтерами у чернігівців було багато питань саме щодо аптечок. Наталія Хазан, волонтер Фонду оборони країни говорить:

- Принципова позиція Фонду – аптечки без тренінгу не давати. Це просто не має сенсу. Ми отримували чимало «трьохсотих» (поранених – авт.), які були перев‘язані казна-чим, з нерозпакованими аптечками. Вони просто не розуміли, як ними користуватися. Для хлопців аптечки виглядали красивими, модними, але непотрібними штучками.

Щоб уникнути повторення подібних випадків, видачі аптечок завжди передує тренінг з найкращими і сертифікованими тренерами. Один з таких викладачів і приїхав до Чернігова. Волонтерів навчають у більш спокійній обстановці, тут в тилу, а от бійців - в умовах, максимально наближених до бойових.

Значимість аптечок, укладених за найкращими стандартами НАТО, важко переоцінити. Бо найпоширеніша причина смерті на полі бою - втрата крові. У солдата є буквально хвилини, аби за допомогою препаратів чи медичних засобів зупинити кровотечу. Саме тому ще з перших днів війни Фонд оборони країни почав забезпечувати аптечками волонтерів, військових медиків і самих бійців. Наталя Хазан розгортає перед нами несесер з аптечним начинням:

- Тут є все, що треба, аби врятувати життя: ножиці, щоб розрізати одяг, турнікет, щоб зупинити кровотечу, ізраїльський бандаж…При пораненні боєць випиває таблетки з цього боксу. Ну і дрібнички: очні краплі, маркер, щоб записати час, перев‘язь, рукавички, пластир.  

Комплектація дніпропетровців виявилася настільки вдалою, що коли до міста приїхали американські військові медики і побачили українські аптечки, то тільки і вимовили: "Ідеально". Нині Фонд вже роздав близько двох тисяч медичних наборів, але планка ще вища - до 50 тисяч. І з кожним днем Фонд все ближче до цієї цифри. В Чернігові волонтери Фонду нині працюють з танковою бригадою, чимало солдат якої знаходяться зараз саме в зоні АТО.

PR

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини