Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:35:31

Обласна рада підтвердила курс на реформи. ВІДЕО

29.05.2015   08:26Агенцiя

Про це засвідчили рішення, прийняті на позачерговій 25-й сесії обласної ради, яку провів її голова Микола Звєрєв.

Розпочинаючи пленарне засідання, очільник представницької влади краю поінформував присутніх про зміни в депутатському корпусі: обласна виборча комісія в порядку заміщення депутата Ярослава Демченкова, який достроково припинив повноваження за особистою заявою, визнанала обраним депутатом обласної ради наступного за черговістю кандидата за виборчим списком обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Наталію Назимко, яка увійшла до складу фракції «Народний фронт» обласної ради. Керівник щиро привітав народну обраницю та вручив їй квіти, посвідчення і нагрудний знак депутата.

Заодно Микола Звєрєв повідомив присутніх, що члени фракції КПУ прийняли рішення про перейменування свого осередку на фракцію комуністів в обласній раді, до складу якої увійшли чотири обранці на чолі з депутатом Олегом Гузем.

На початку засідання депутати, насамперед, за пропозицією президії та спільного засідання постійних комісій обласної ради, що відбулися напередодні, зняли з обговорення проект рішення «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області» та поіменно проголосували за, внесений замість нього, проект рішення «Про заходи щодо підготовки проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області». Одночасно з бурхливим обговоренням цього питання, до змісту рішення таки були внесені конкретні пропозиції. І, отже, як наголосив головуючий, було знайдено компроміс, який задовольнив більшість депутатів і відкриває шлях до удосконалення напрацьованих планів, обговорення цього важливого питання в територіальних громадах, місцевих радах, на сходах громадян, в засобах масової інформації... За його словами, все це повинно внести вагомий позитив у реформування і розвиток місцевого самоврядування, покращання інфраструктури громад та підвищення рівня життя населення. І, звичайно ж, сприятиме врахуванню інтересів всіх верств населення при добровільному об'єднанні територіальних громад.

Потім народні обранці затвердили Cтратегію сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року. Необхідність підготовки та прийняття цього документу зумовлена ухваленням Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року, завершенням строку реалізації Стратегії соціально-економічного розвитку області на період до 2015 року, а також доцільністю розробки нового документа у зв'язку зі зміною соціально-економічної ситуації як в Україні, так і в області.

Новацією Стратегії є використання кластерного підходу в окремих галузях економіки. Зокрема, передбачається формування кластерів у стратегічному для регіону агропромисловому комплексі. Це дозволить прискорити розвиток внутрішнього ринку та наростити експорт сільськогосподарської продукції.

Передбачено, що розвиток сільських територій реалізуватиметься шляхом розвитку високопродуктивного агропромислового комплексу та підвищення стандартів життя та рівня зайнятості в сільській місцевості.

Крім того, здійснюватиметься раціоналізація структури сільсько-господарського виробництва з метою зростання його доданої вартості.

Пріоритетним буде формування кооперативних об'єднань, збутових організацій, переробних підприємств, стимулюватиметься впровадження і функціонування систем управління якістю, безпечністю виробництва продуктів харчування, екологічного управління та інших систем управління відповідно до стандартів ЄС, що покращить доступ агровиробників до європейських і світових ринків.

Далі депутати затвердили рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку області на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року»

При розгляді питання «Про здійснення співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету», обласна рада своїм рішенням доручила обласній державній адміністрації при внесенні змін до показників обласного бюджету на 2015 рік передбачити видатки для здійснення співфінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку у сфері охорони здоров'я, які будуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в сумі 886 тис. грн.

Народні обранці також внесли зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2012 року. Це робиться з метою приведення у відповідність до рішення обласної ради від 23 січня 2015 року «Про обласний бюджет на 2015 рік», а саме - збільшення обсягів фінансової підтримки виконання доручень виборців депутатами обласної ради у 2015 році з двох млн. грн до трьох млн. грн, які вже затверджені в обласному бюджеті на 2015 рік.

Збільшення обсягів фінансових ресурсів у відповідності до рішення обласної ради від 23 січня 2015 року «Про обласний бюджет на 2015 рік» дозволить депутатам обласної ради представляти інтереси територіальних громад, брати участь в організації належного виконання доручень виборців, вирішувати їх нагальні проблеми, приймати активну участь у масових заходах та проводити зустрічі з виборцями.

Цього ж дня депутати затвердили додатковий перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік та рішення «Про створення регіонального ландшафтного парку «Ніжинський».

Як було зазначено, створення на території Ніжинського району регіонального ландшафтного парку «Ніжинський», проводиться за підтримки та фінансування проекту Європейського Союзу «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ».

А далі депутати прийняли рішення:
- Про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Крапив'янському П.А.;
- Про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Москаленку А.І.;
- Про розподіл орендної плати для комунального підприємства «Діловий центр» Чернігівської обласної ради;
- Про надання дозволу комунальному позашкільному навчальному закладу спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з футболу «Юність» на вивчення попиту щодо передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області в оренду;
- Про затвердження нормативів відрахувань до обласного бюджету частини прибутку комунальних комерційних підприємств обласної ради на 2015 рік;
- Про затвердження розпорядження голови обласної ради від 14 травня 2015 року № 45 «Про звільнення Коновалова О.І. з посади директора комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради»;
- Про призначення Кузнєцова С.О. на посаду директора комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради;
- Про призначення Мойсієнка С.М. на посаду генерального директора комунального підприємства «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка» Чернігівської обласної ради;
- Про призначення Кулаги В.В. директором Чернігівського геріатричного пансіонату;
- Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 листопада 2010 року «Про обрання постійної комісії з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму»;
- Про запити депутатів обласної ради Донця М.П., Шумана Е.П.та Сергієнка С.Ф..

В роботі пленарного засідання взяли участь народний депутат України Валерій Давиденко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівники структурних підрозділів публічної та виконавчої влади Чернігівщини, представники громадськості та засобів масової інформації.

На завершення пленарного засідання голова обласної ради провів брифінг із журналістами та відповів на задані ними запитання.


Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини