Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:35:54

Тимчасова комісія обласної ради створила громадський комітет соціального захисту населення

28.05.2015   08:24Агенцiя

27 травня, відбулося чергове засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з дотримання гарантій і прав громадян на своєчасне отримання державних житлових субсидій та з вивчення законності підвищення тарифів на комунальні послуги для населення.

В роботі заходу, який провів заступник голови обласної ради, очільник тимчасової контрольної комісії Валентин Мельничук, окрім її членів, взяли участь представники громадських та політичних організацій краю.

Нагадаємо, що вищезгадана комісія була створена згідно з рішенням двадцять четвертої сесії обласної ради шостого скликання від 29 квітня поточного року. Головною метою її роботи народні обранці визначили діяльність, спрямовану на соціальний захист населення Придесення в питаннях своєчасного і повного отримання державних житлових субсидій та встановлення обґрунтованих, зрозумілих тарифів на комунальні послуги.

Валентин Мельничук, зокрема зазначив, що на першому установчому засіданні, яке відбулося 20 травня, за участі представників департаментів обласної держадміністрації, територіального відділення АМК України, представників тепло- та енергогенеруючих підприємств, були визначенні основні пріоритети діяльності комісії. В їх числі і пропозиція від громадськості щодо створення комітету соціального захисту населення. Саме це питання і було основним в порядку денному сьогоднішнього зібрання тимчасової контрольної комісії.

Створення такого громадського органу, зазначив заступник голови обласної ради, напряму пов'язане з субсидіями і можливими порушеннями прав населення. Даний комітет має бути своєрідним майданчиком для об'єднання зусиль депутатів, партій, громадських і політичних організацій та пересічних громадян для вирішення вкрай важливого питання – жодна людина не має залишитися один на один з проблемами, пов'язаними з несправедливим ціноутворенням тарифів на житлово- комунальні та інші послуги. Тим більше, що Чернігівщина на сьогодні має одні із найвищих рівнів тарифів на комунальні послуги в Україні, а по зарплаті – пасе задніх.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини