Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:35:58

Стратегія розвитку Чернігова залежить від чернігівців – підсумки круглого столу

27.05.2015   16:11

У дискусійному клубі "Експертна думка" відбувся круглий стіл на тему: "Розробка нової стратегії розвитку Чернігова!".

Цього року у  Чернігові спливає термін дії  «Стратегії розвитку міста на 2007-2015 роки», а тому розробкою нового документу, в котрому будуть прописані шляхи розвитку міста до 2020 року,  треба займатися вже зараз.

«Чернігів не має стратегічної візії, в котрій переплелися б унікальні ідеї, завдяки яким наше місто стало конкурентоспроможним та успішним», - відмітила народний депутат України Анна Романова. Вона зауважила, що стратегію розвитку міста мають розробити фахівці, міська громада, чиновники та люди, що наділені владою приймати рішення та цю стратегію виконувати. «Люди, котрі створюватимуть стратегію розвитку, її мають і впроваджувати», - акцентувала Анна Романова.

До роботи над новою програмою Анна Романова запросила долучатися всіх небайдужих чернігівців. «Вклад громадськості у напрацюванні стратегії розвитку міста має бути визначальним, адже розбудовуємо ми його, в першу чергу, для чернігівців і лише потім для туристів та потенційних жителів міста», - відмітила народний депутат України.

Юрій Сухомлин, замісник начальника управління стратегічного  розвитку міста та туризму Чернігівської міської влади, відповів, що розробка стратегії міста до 2020 року вже розпочалася. Так, 16 березня за дорученням міського голови для цього була створена робоча група, котру міський голова Олександр Соколов і очолив. Наразі розробка програми дещо гальмується, але тому, за словами чиновника, є об’єктивні причини, що лежать в законодавчій площині: стратегія розвитку міста має корелюватися з стратегією розвитку регіону та країни в цілому.

Тетяна Бойко,  директор агенції Prime Media,також вважає, що розробкою документа, який би став дороговказом для наступної каденції депутатів, треба займатися вже зараз. На думку експерта, розпочинати слід з кінця – треба розуміти, що ми хочемо отримати в результаті. Елементарні дослідження, покажуть яким бачать місто через 5, 10 років самі чернігівці, адже їхнє бачення може відрізнятися від бачення влади.

Владі разом з громадою треба виокремити пріоритетні напрями, за котрими в майбутньому буде розвиватися Чернігів, адже інвестувати в усі сфери одночасно не вийде, констатували учасники круглого столу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини