Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:27:13

Чернігівське обласне об’єднання "Милосердя і доброта" вшанувало ветеранів війни

09.05.2015   19:32Агенцiя

У його голови Артура Зінов’єва та керівників чотирьох благодійних організацій, які входять до складу об’єднання, і напередодні свята, і 9 травня - чимало клопотів.

Роблять все, аби жодного фронтовика, учасника чи дитину війни, малолітнього в’язня не обійти увагою, солодкими подарунками та гостинцями.

Бо це - особливе покоління, гартоване й обпалене Другою світовою війною, випробуване на міцність часом і житейськими обставинами. Ветерани – символ і сплав мужності й сили волі, відваги й оптимізму.

Володимир Бєлов, Володимир Шило, Георгій Никонов, Антоніна Литовченко, Тамара Турчина, Емілія Бреус, Ніна Завацька, Ніна Зубок, Тамара Непомняща, Олександра Бурнос, Марія Слєсар, Емма Мороз…



За словами голови міської благодійної організації «Милосердя і доброта», кавалера ордена княгині Ольги Парасковії Сидоренко, на день заснування осередку їх було майже три сотні. Нині – кілька десятків, найвитриваліших  активістів і оптимістів.

Щороку протягом двох десятиліть напередодні Дня Перемоги чи  на саме свято вони зустрічаються, аби згадати минуле, поділитися спогадами про пережите, поспілкуватися, поспівати і, звісно, підтримати одне одного.  Слухаю їх – і серце та душа болять,бо слова ті відлунюють печаллю і гіркотою.  

Багатьох до домівки (а то й до постелі) прикували хвороби, тому  милиці, ходунки, інвалідні візки, ціпки - вже бажані речі. В оселі кожного такого  ветерана і учасника війни побували представники ЧОО «Милосердя і доброта». Слова вдячності й поваги, квіти, подарунки додають віри  і сили.



Сивочолі творці Перемоги, визволителі, захисники  із  всіяними зморшками-борозенками обличчями, з натрудженими руками, із душами й серцями,  сповненими любові до дітей, онуків та правнуків, до рідної Вітчизни.  

«Милосердя і доброта» ними опікується, про них дбає і турбується, оберігає і захищає.

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини