Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:09:43

Комунальні підприємства обласної ради: як працюємо?

09.04.2015   09:36Агенцiя

8 квітня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності, яке провів її голова Микола Стрілець.

Депутати розглянули звіти керівників комунальних підприємств «Чернігівоблагроліс», «Ліки України», «Облсвітло» та чотирьох підприємств бюро технічної інвентаризації щодо стану їх фінансово-господарської діяльності за 2014 рік та перспектив розвитку.

Заслухавши директорів комунальних підприємств, комісія їх звіти взяла до відома.

З метою недопущення збільшення цін на ліки для населення в умовах зростання закупівельної їх вартості, для поповнення обігових коштів комунального підприємства «Ліки України» та забезпечення обсягів необхідних запасів ліків, комісією внесено пропозицію: обласній раді звільнити підприємство у 2015 році від сплати частини прибутку до обласного бюджету.

Також комісією рекомендовано керівництву обласної представницької влади забезпечити виконання рішення обласної ради від 18 червня 2013 року «Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради» в частині дофінансування підприємства у розмірі 300 тис. грн для погашення заборгованості перед контрагентами за проведені ремонтні роботи по облаштуванню виробничої бази за адресою: вул. Робоча, 6, у м. Чернігові.

Депутати обласної ради обласної звернули увагу керівників комунальних підприємств обласної ради на необхідність:
- забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та обов'язкових платежів, виплати заробітної плати на підприємствах;
- забезпечення прибутковості у роботі підприємств не нижче показника фінансового плану.

Управлінню комунального майна обласної ради рекомендовано продовжити контроль за виконанням фінансових планів підприємства на 2015 рік, здійснювати щоквартальний моніторинг фінансово-господарської діяльності.

Також на засіданні розглянуті інші поточні питання щодо надання дозволу на безоплатну передачу майна та встановлення зменшеного розміру орендної плати.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини