Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:40:36

Деякі народні обранці ображаються, що їх "не друкують", а самі відзвітуватися виборцям не хочуть або не можуть

01.04.2015   12:48Агенцiя

Новий склад Верховної Ради на початку березня відзначив свої 100 днів.

Згідно Закону України "Про статус народного депутата України" (Стаття 7. п 2.) «Взаємовідносини народного депутата України з виборцями»: «Народний депутат відповідно до закону розглядає звернення виборців, а також від підприємств, установ, організацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, вживає заходів для реалізації їх пропозицій і законних вимог, інформує виборців про свою депутатську діяльність під час особистих зустрічей з ними та через засоби масової інформації».

Використовуючи ці положення деякі народні обранці іноді «тиснуть» на місцеві ЗМІ з вимогою безкоштовно надрукувати інформацію про їх діяльність.

Інформ-агенція «Чернігівський монітор» запропонувала всім депутатам, діяльність яких пов’язана з Чернігівською областю, розмістити безкоштовно звіти про діяльність за сто днів. На наш заклик на сьогодні відповіли власними звітами Валерій Куліч, Олег Дмитренко, Анатолій Євлахов, Анна Романова, Олександр Кодола, Валерій Давиденко,  Василь Амельченко та Олег Купрієнко.

Всього з Чернігівською областю пов’язують свою діяльність 17 народних обранців: Амельченко Василь Васильович, Атрошенко Владислав Анатолійович, Бублик Юрій Васильович, Давиденко Валерій Миколайович, Дмитренко Олег Миколайович, Євлахов Анатолій Сергійович, Кодола Олександр Михайлович, Куліч Валерій Петрович, Купрієнко Олег Васильович, Лозовой Андрій Сергійович, Ляшко Олег Валерійович, Насіров Роман Михайлович, Попов Ігор Володимирович, Романова Анна Анатоліївна, Савченко Олексій Юрійович, Соболєв Сергій Владиславович, Черненко Олександр Миколайович.

Таким чином, такі народні депутати, як Владислав Атрошенко, Юрій Бублик, Андрій Лозовой, Олег Ляшко, Роман Насіров, Ігор Попов, Олексій Савченко, Сергій Соболєв, Олександр Черненко не мають мабуть про що звітувати перед виборцями.

Нагадуємо, що більшість з них увійшла до міжфракційного об'єднання "Рідна Чернігівщина". Складається враження, що або самі депутати лише задекларували мету створення цього об’єднання «перш за все, є координація роботи парламентарів для найефективнішої реалізації інтересів виборців області», або їх помічники не реагують на звернення ЗМІ.

Взагалі, після призначення Валерія Куліча головою чернігівської обласної державної адміністрації не лише перспективи конструктивної роботи, але і факт існування міжфракційного об'єднання "Рідна Чернігівщина" знаходяться під загрозою.

Мабуть зараз об’єднання діяльності народних обранців в напрямку допомоги Чернігівщини повинен получити новий поштовх. І новий керівник цього об’єднання або чогось конкретно досягне, або "Рідну Чернігівщину" потрібно розпустити. Не треба вводити в обману виборців!

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.