Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:32:18

Представником Нацради з питань телебачення і радіомовлення на Чернігівщині призначена Ірина Сенченко

27.03.2015   11:17Агенцiя

26 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила своїх представників у 13 областях - Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій і Чернігівській. Водночас Нацрада не набрала достатньої кількості голосів для призначення представника у Хмельницькій області, тож оголосить там повторний конкурс на посаду.

У цих 14 областях у всіх попередніх представників закінчилися строкові контракти, і Нацрада оголосила конкурс на вакантні посади. Загалом на конкурс подалися 50 осіб, у деяких регіонах було лише по одному претенденту, а в Рівненській області кандидатів було найбільше - дев'ять. Кадрова конкурсна комісія за результатами іспитів і співбесіди рекомендувала по кожній області від однієї до трьох кандидатур. Нацрада обирала нових представників на засіданні шляхом рейтингового голосування, після чого ще голосувала окремо про призначення на посаду того, хто набрав найбільше голосів.

За результатами конкурсу у восьми областях на своїх посадах залишилися старі представники, а в п'яти областях на посади прийшли нові люди. З усіма представниками нові контракти укладено строком на чотири роки.

Представники Нацради в регіонах - це саме ті люди, які контролюють виконання ліцензійних умов і вимог закону місцевими і регіональними мовниками та провайдерами, проводять їхні перевірки, доносять до відома ліцензіатів рішення регуляторного органу.

По шести областях ніякої інтриги не було, оскільки конкурсна кадрова комісія рекомендувала лише по одному претенденту - нинішніх представників Нацради. Відтак, члени регуляторного органу одноголосно підтримали ці кандидатури. У Вінницькій області представником Нацради продовжить працювати Вадим Мазурик, у Запорізькій - Володимир Кучугурний, у Львівській - Петро Цеголко (батько прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка; до речі, він отримав найбільшу кількість балів з усіх конкурсантів під час іспиту та співбесіди), в Одеській - Олександр Салабай, у Полтавській - Лілія Миронович (друга за кількістю балів серед усіх конкурсантів), у Тернопільській - Михайло Зубик.

Тож «Телекритика» детальніше зупиниться на тому, як Нацрада обирала представників серед двох і більше претендентів.

 

Чернігівська область - Ірина Сенченко

По Чернігівській області конкурсною комісією були рекомендовані троє претендентів: Леонід Мельник, який з 1995 року і дотепер був представником Нацради, колишня директорка комунальної телекомпанії «Прилуки» Вікторія Сак та програмний директор чернігівського телеканалу «Дитинець» Ірина Сенченко.

Пан Мельник мав лист підтримки чернігівського відділення НСЖУ, пані Сенченко - кількох громадських об'єднань, натомість щодо пані Сак надійшов негативний відгук від «Прилуцької самооборони».

Цікаво, що задля розгляду питання представника Нацради на Чернігівщині на засідання регуляторного органу завітав народний депутат Олег Дмитренко - мажоритарник з Прилук, представник «Блоку Петра Порошенка». Саме його помічницею на громадських засадах є Вікторія Сак. Тож він застеріг Нацраду, не зважати на заяви «Прилуцької самооборони», у діях якої він не бачить «проявів патріотизму».

Далі члени Нацради почали опитувати кандидатів. На традиційне запитання Олега Черниша про ситуацію із впровадженням цифрового мовлення Леонід Мельник відповів, що на сьогодні в «цифрі» на Чернігівщині працюють ОДТРК, комунальна ТРК «Прилуки» і загальнонаціональні канали. «"Зеонбуд" не взяв у свою мережу дві вежі, і через це північні райони взагалі не покриті. Перспектива - включити ці вежі. У Семенівці є вежа дніпропетровської компанії, яка дозволяє на неї ліцензувати інші ТРК, і тоді ми закриємо кордон з Росією. А в Любечі вже закуплено обладнання, щоб закрити кордон з Білоруссю. Над кордоном треба думати всім - і Кабміну, і нам», - резюмував пан Мельник.

У Вікорії Сак Катерина Котенко запитала, якою та бачить свою роботу на посаді члена Нацради. «Я йду на цю посаду, оскільки знаю всю внутрішню кухню. Працювала журналістом, потім вісім років директором телекомпанії «Прилуки». З 2006 року ми почали транслюватися 24 години. Далі ми отримали ліцензію на цифру. І коли це питання вирішувалося, підтримка громадських організацій Чернігівщини була високою, ми й отримали ліцензію. Претензій до нас не було. Акцент робили на якість і на власний продукт. Своє завдання бачу в тому, що телепродукт має бути якісним і безпечним, у цьому напрямку і планую здійснювати свою діяльність», - сказала колишня директорка ТРК «Прилуки», а нині помічниця нардепа на громадських засадах.

В Ірини Сенченко Олег Черниш поцікавився, ким вона працює. «Я програмний редактор кабельного телеканалу "Дитинець". Стежу за сіткою мовлення, спілкуюся з дистрибуторами», - відповіла вона. На запитання пані Котенко, якою вона бачить роботу представника, пані Сенченко сказала: «Я йду на посаду з відчуттям і бажанням зміцнити телерадіопростір Чернігівської області. Своїми завданнями бачу відкритість і діалог з громадськістю, оскільки є велика проблема з інформаційною безпекою. П'ять районів приймають лише два українські канали і 30 російських».

На запитання Григорія Шверка про апровадження цифрового ТБ, пані Сенченко відповіла: «Я вважаю, що "Зеонбуд" не впорався з тими завданнями, які були перед ним поставлені. Чернігівська область, за даними опитування громадської думки, покрита приблизно на 50%, хоча "Зеонбуд" заявляв 90%. З регіональних мовників мовлять лише ОДТРК, КП "Прилуки" і Новгород-Сіверська компанія. Вважаю, що в цьому руслі потрібно працювати і залучати телевежу в Новгород-Сіверському, в смт Сосниці».

Під час рейтингового голосування Леонід Мельник і Вікторія Сак отримали по три голоси, а Ірина Сенченко - сім. Відтак, усі підтримали її призначення на посаду представника.

Юрій Артеменко, з'ясувавши, що в пана Мельника залишилося сім років до пенсії, доручив відділу кадрів знайти можливість залишити його працювати, на що пан Мельник заявив: «З нулями працювати я не буду».


http://www.telekritika.ua/kontekst/2015-03-27/105406

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини