Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:55:36

Звіт народного депутата України Дмитренко Олега Миколайовича за 100 днів роботи

18.03.2015   07:03Агенцiя

Моя перша, та власне, і єдина тверда обіцянка — нічого в депутатському залі не прийматиму без поради та обговорення з вами, своїми виборцями і земляками. Ви завжди знатимете від мене безпосередньо про все, над чим працює Верховна Рада, які законодавчі акти готуються, які закони прийняті.

Дмитренко Олег

Дмитренко Олег

Взяв участь у сесіях Прилуцької, Козелецької, Бобровицької райрад, в 21 сході села в районах округу, 3 круглих столах в м. Прилуки. Всі проекти важливих законів, свої поправки надсилав на громадську експертизу до райрад, Прилуцької міської ради і лише після схвалення чи несхвалення відповідними фахівцями місцевого самоврядування підтримував чи не підтримував.

У депутатській діяльності маю намір звернутися, насамперед, до вирішення таких проблем: Законність, порядок, стабільність.

Жодні політичні і соціальні потрясіння не призводять до прогресу, а лише до нищівної розрухи життя. Діяльність парламенту повинна сприяти поступальному просуванню, вдосконаленню найоптимальнішої моделі існування держави. – Започатковано реформу правоохоронних органів та суддівської влади, брав участь у обговоренні в комітетах, підтримував у ВРУ.


Рівень життя — найвірніший показник розвитку країни

У соціально-економічній сфері активно сприятиму розвитку соціально орієнтованої внутрішньої економічної політики. Підтримаю соціально-економічні програми, спрямовані на ріст доходів населення, зростання пенсій, заробітної плати, допомоги багатодітним сім’ям, вирішення житлових проблем. Хто чесно працює, повинен мати гідний добробут.
Розвиток малих міст і сільських населених пунктів.

При щорічному розгляді бюджету держави всіляко наполягатиму на врахуванні інтересів малих міст і сільських населених пунктів. У районних центрах і міських селищах повинні з'являтися сучасні виробництва, модернізуватися існуючі, збільшуватися кількість підприємств малого бізнесу, що працюють на людей і для людей, будуватися і реконструюватися соціально значимі об'єкти. – Вносив поправки до Бюджетного кодексу України та до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2015», на жаль, були враховані частково, деякі є на сайті http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18084.

Здоров’я і освіта - майбутнє нації – Ініціював слухання в Чернігівській обласній раді, Комітеті ВРУ з питань охорони здоров’я, де взяли участь фахівці-медики з Чернігівщини та надали свої пропозиції стосовно медичної реформи, відповідні законопроекти готуються спільно з МОЗ.

Інтелект нації забезпечить лише доступна сучасна освіта. Вона неможлива без постійного достатнього фінансового піклування держави. За допомогою всіх законодавчих засобів намагатимуся відстоювати цей пріоритет. У суспільстві необхідно пропагувати культ знань, гарантувати рівний доступ до якісної освіти. Підтримаю будь-яку ініціативу щодо законодавчого забезпечення фінансування наукових досліджень і розробок у тих галузях, які визначають науково-технічний прогрес і забезпечують національну безпеку і конкурентну перевагу України на світовому ринку. – Прийняті відповідні закони.

Однією з найболючіших проблем Чернігівщини вже кілька років лишається демографічна. Тож вважаю, що планомірна і системна робота неодмінно має включити залучення до спорту молоді, відмову від шкідливих звичок при одночасному планомірному поліпшенню медичного обслуговування.


Робота з виборцями

– Розглянуто письмових звернень громадян – 111
– Направлено депутатських звернень (за зверненнями громадян, організацій) – 147.
– Надано усних консультацій (працівниками приймалень) – 93.
– Проведено особистих прийомів громадян – 29.
– Проведено публічних зустрічей з виборцями – 29,
– Орієнтовно охоплена аудиторія – близько три тисячі шістсот чоловік.


Парламентська робота

– Активна робота на пленарних засіданнях Верховної Ради України – на 34-х із 36-х засідань. (Голосував виключно особисто).
– Подано законопроектів – 2: проект Закону України «Про внесення змін до законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про пробацію»
проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розширення кола об’єктів транспортного податку та забезпечення медичної і освітньої субвенції)"
- Подано поправок до законопроектів більше 24.
- Депутатських запитів – 3.


Допомога в окрузі

Якщо говорити про 210 виборчий округ, то майже кожна освітня установа Прилук, Бобровиці, Козельця та прилеглих районів не обділена увагою депутата. В тій чи іншій мірі надавалася і надається різнопланова допомога школам, дитсадкам, позашкіллю, закладам вищого рівня акредитації.

У руслі застосування енергозберігаючих технологій в навчально-виховних закладах триває заміна старого опалювального обладнання на сучасне, що передбачає якісний та економний підхід. У 2014 році це новий модульний котел у Прилуцький центр творчості та юнацтва, альтернативні до газових – твердопаливні котли придбано Козелецькій гімназії, Лемешівській школі, дитсадку с. Майнівка на Бобровиччині, Івківській школі Прилуцького району, Козелецькому ветеринарному коледжу і цей перелік можна продовжувати ще цілою низкою модернізованих об’єктів.

Швидкими темпами з маштабно-індивідуальним підходом встановлюються металопластикові вікна: загально зведена вартість енергозберігаючого проекту для освітян у 2014 - 2015 році – на суму понад мільйона гривень. А ще, враховуючи актуальність та нагальність проблеми, з особливим наголосом на сільську місцевість триває облаштування теплих туалетів, заміна застарілої сантехніки, інженерних мереж; при необхідності вбиральні не лише ремонтуються, а й будуються з нуля: здано в експлуатацію щойно зведені комфортні санвузли у ЗОШ с. Голубівки та Білорічиці на Прилуччині, с. Сираї Козелецького району.

Дійшли фінішу і ремонтно-відновлювальні роботи у вбиральнях Прилуцького міського будинку культури, здійснено заміну застарілих інженерних мереж на нові – металопластикові, встановлено енергозберігаючі вікна, у закладі відтепер є гаряча вода. Крім того на прохання керівників бюджетних установ постійно здійснюється закупівля меблів, комп'ютерної та іншої оргтехніки, виконується той чи інший вид робіт, починаючи від перекриття дахів, придбання обігрівачів, засобів обліку, газових плит, холодильників, пральних машин, пилосмоків, реабілітаційного спецобладнання тощо.

Щодо галузі медицини слід відзначити, що, з-поміж інших, суттєва увага у 2014 на початку 2015 року була приділена Бобровицькій районній лікарні. За словами головного лікаря цього закладу Федора Тодоріко допомога, надана Олегом Миколайовичем, у грошовому еквіваленті сягає майже мільйона гривень, такий технічний транш виведе послуги в галузі на якісно новий рівень. Прилуцька ЦМЛ також поповнила свій медичний арсенал дороговартісним оснащенням (дитячий кювез). Прилуцькій районній лікарні в межах енергозберігаючого проекту передано нове багатофункціональне обладнання (твердопаливний котел + модульний газовий). Як результат 30% економії бюджетних коштів, які виділялися на опалення приміщень лікувального закладу.

Народним депутатом України Олегом Дмитренком продовжує реалізовуватися низка проектів, які стосуються благоустрою. Зокрема на шляховій мережі мікрорайонів Прилук (рокитне, м’ятно-дослідна станція) та Бобровиці вивезено сотні тон щебеню, встановлено нові дитячі та спортивні майданчики. До речі, на Рокитному у Прилуках ігровий комплекс вартістю 300 тис. гривень - найкращий в області, а поруч на прохання мешканців забетоновано каток, який взимку використовується спорт-плацдармом для хокеїстів, місцем активного дозвілля любителів покататися на ковзанах, а влітку - поїздити на роликах. Зокрема знаковою подією для жителів Бобровиці у листопаді 2014 році було встановлення і запуск водонапірної башти, яка із багаторічного ржавіючого непотребу перетворилася на символічний жовтоблакитний гарант надійного водопостачання.

На глибоке переконання народного обранця – лише живий діалог розкриває реальну картину звернення, уточнює дрібниці, додає емоційного забарвлення, стимулює до дії. Так, вирішуючи практично щоденно проблеми, різні за характером, масштабністю та актуальністю, Олег Дмитренко іде від хати до хати: індивідуальна допомога при лікуванні, навчанні, вирішення побутових проблем, юридичний супровід, а для людей з особливими потребами облаштування пандусів біля помешкання.

Задоволено також і прохання соціальних працівників Бобровицького району - придбано 50 велосипедів. Державні та професійні свята включені також у календарний план роботи. До міжнародного дня інваліда депутатом Верховної ради України було охоплено увагою всіх діток з обмеженими фізичними можливостями, які проживають у 210 виборчому окрузі, а заклади відповідного спрямування, розташовані у регіоні (школи-інтернати, реабілітаційні та територіальні центри), отримали благодійну допомогу згідно з замовленням.

До дня Святого Миколая та Нового Року отримали солодощі діти Срібнянського, Варвинського, Бобровицького, Козелецького та Прилуцького районів: Удайцівська спеціальна ЗОШ-інтернат, Яблунівська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів, НВК № 23, Прилуцький центр соціальної реабілітації дітей інвалідів, Прилуцький навчально-реабілітаційний центр «Сонечко», Комунальний заклад медико-соціального захисту «Прилуцький обласний будинок дитини Надія», Прилуцька школа-інтернат.

Не оминули увагою і вимушених переселенців, багатодітні та прийомні сім’ї, дітей, які виховуються у складних життєвих обставинах, словом, кожен особисто отримав подарунок до свята. Загальноміський захід до Різдва Христового у Прилуках проходив також за підтримки Олега Дмитренка – для дітей-сиріт, з індивідуальним підходом було підготовлено новорічні подарунки.

Для депутата Верховної Ради України опіка за здоров’ям дошкільнят та школярів – справа честі. Коли фінансові колізії на КП «Шкільного харчування «Шкільний» загострилися в листопаді 2014 року і поставили під загрозу надання відповідних соціально важливих послуг на належному рівні, Олег Дмитренко миттєво відреагував на звернення керівництва організації. Було знайдено альтернативне рішення, яке не тільки дало можливість утримати планомірність та якість харчування у закладах освіти та охорони здоров’я, а й завдяки нижчим за ринкові ціни на закупівлю продуктів, які були запропоновані СТОВ «Батьківщина», у відсотковому еквіваленті позитивно вплинути на рентабельність виробництва. До речі, за сприяння нардепа Олега Дмитренка, який зобов’язався постійно підтримувати «Шкільний», фінансова ситуація на підприємстві має рух у бік покращення, почала також гаситися кредиторська та дебіторська заборгованість. Таким чином маємо простий, проте дієвий приклад конструктивної співпраці: ВЛАДА. БІЗНЕС. ГРОМАДА.

Складна ситуація в Україні не дає морального права Дмитренку стояти осторонь загальнодержавних проблем. Постійно, без реклами, адресно та комплексно, матеріально та фінансово надавалася і продовжує направлятися допомога в зону АТО. Крім того Олег Миколайович підтримує родини, члени яких загинули на Сході нашої держави, надає допомогу тим, хто потребує лікування або реабілітації, створюючи належні умови у військових госпіталях. Зокрема він не залишає без уваги бійців 169 навчального центру та 41 батальйону територіальної оборони селища міського типу Десна. Постійно передає амуніцію та засоби високого класу захисту, що відповідають натовським стандартам. Військовослужбовці регулярно отримують від нардепа такі необхідні їм зимові прилади нічного бачення, кевларові каски, бронежилети, балаклави, термобілизну, рукавиці, спальники, питну воду та інше. Депутат Верховної Ради у грудні 2014 року також взяв на себе витрати, пов’язані з виготовленням проектної документації передачі у власність земельних ділянок учасникам АТО (кошторис одного проекту – близько трьох тисяч гривень).

Іще один цікавий маловідомий факт, саме за підтримки Олега Дмитренка, оскільки у бюджеті грошей не було, ще у 2013 році, Прилуки отримали можливість виготовити проект генерального плану забудови міста. Цей важливий документ наразі в активній фазі розробки фахівцями відповідного Департаменту. Прилуки скоро отримають своєрідний паспорт для всієї територіальної громади, який стане запорукою розбудови та процвітання.

Спільно з благодійним фондом «Корда» черговий транш допомоги одягом вагою в 4 тони вимушеним переселенцям, які наразі перебувають в місті Святогірськ, що на Донеччині, у санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування "Смарагдове місто", що зібрав у своїх стінах дітей віком від 6 до 18 років.


ПОМІЧНИКИ-КОНСУЛЬТАНТИ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ:
З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Богатирьов Андрій Іванович, Голець Віталій Віталійович
За строковим трудовим договором на постійній основі: Щербина Сергій Миколайович
На громадських засадах: Гаврилко Олександр Григорович, Дудар Валерій Володимирович, Кривобок Олег Миколайович, Кучерина Василь Миколайович, Мазепа Сергій Павлович, Олійник Валерій Миколайович, Папазов Володимир Володимирович, Сак Вікторія Анатоліївна, Ставрієнко Наталіна Миколаївна, Тодоріко Федір Олексійович
Декларація про доходи оприлюднена на сайті Верховної Ради України.

Контактні дані:
Тел: (044) 255-31-65 Тел: (044) 255-23-17 (помічник)
Ел. пошта:
Dmytrenko.Oleh@rada.gov.ua
Поштова адреса:
01008, м. Київ. вул. Шовковична, 2, каб. 411.

Громадські приймальні:
в м. Прилуки, вул. Бособрода, 101, тел. (04637) 4 24 25
в м. Бобровиця, вул. Незалежності, 67 тел. (04632) 2 17 48
в смт Козелець, вул. Комсомольська, 17 тел. (04646) 4 26 45
З понеділка по п’ятницю, з 9 до 18, перерва - з 13 до14.
У штаті кожної приймальні юрист і кожен, хто звертається, при необхідності отримує кваліфіковану юридичну консультацію та практичну допомогу.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини