Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:55:13

Що робити малим сільгоспвиробникам в умовах виконання Угоди про асоціацію з ЄС?

07.03.2015   09:43Агенцiя

Про можливості розвитку дрібного підприємництва в сільській місцевості, розвитку тваринництва та рослинництва, участь місцевої влади у розвитку сільських територій йшлося під час веб-конференції «Практичні рекомендації для малих виробників сільськогосподарської продукції в умовах виконання Угоди про асоціацію з ЄС».

Під час веб-конференції місцеві експерти у сфері агропромислового розвитку презентували практичні рекомендації для малих виробників сільськогосподарської продукції в умовах виконання Угоди про асоціацію з ЄС, які у підсумку мають бути представлені у форматі брошури з інфографікою. У зустрічі взяли участь фахівці у сфері АПК з 9 областей України, які розповіли про місцеву специфіку та діяльність малих виробників сільськогосподарської продукції у своїх регіонах.

Експерти представили переваги Угоди про асоціацію з ЄС для розвитку аграрного сектору України та розповіли про роль місцевої влади у розвитку сільських територій, навели приклади ініціатив для розвитку територіальних громад.

На думку фахівців, важливою умовою для розвитку сільських територій є оновлення підходів до організації сільськогосподарського виробництва, в якому ключовим моментом має бути переробка та доведення продукції до споживача в готовому вигляді. Оскільки зараз Україна втрачає значні прибутки через торгівлю лише сировиною. Важливим пріоритетом у розвитку села мають стати види економічної діяльності, не пов’язані безпосередньо з виробництвом с/г продукції (ремонт та обслуговування с/г техніки, відродження традиційних промислів, сільський туризм, побутові, соціальні послуги тощо).

Експерти розповіли про переваги сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОКів) як один з шляхів до організації дрібного підприємництва на селі. Їх утворення сприятиме вирішенню питань щодо витрат виробників на придбання техніки, впровадження нових технологій та подальшого збуту отриманої продукції.

Водночас фахівці з інших областей наголосили на необхідності тісної взаємодії місцевої влади та громадськості, а також включення до рекомендацій положень вітчизняного законодавства щодо зобов’язань та пільг для малих сільгоспвиробників. Також було обговорено напрямки подальшої співпраці у поширенні цих рекомендацій до самих виробників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини