Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:00:48

Результати першої черги четвертої хвилі мобілізації вкотре засвідчують готовність жителів Чернігівщини обороняти державу

24.02.2015   15:52Агенцiя

Минув місяць від початку 4-ї хвилі мобілізації. Як повідомляють в обласному військкоматі, Чернігівщина виконала план Генерального штабу на 98% по особовому складу і на 75% — по технічному забезпеченню. Прецеденти з ухилянням від служби майже відсутні. Натомість зафіксовано близько 50 добровольців лише з міста Чернігова.

Журман Сергій

Журман Сергій

— Наші хлопці із 13-го і 41-го окремих мотопіхотних батальйонів та добровольчих формувань неодноразово демонстрували і демонструють на полі бою неабиякий героїзм та відвагу. Не можна оминути увагою і зведений загін міліціонерів, який несе службу в найнебезпечніших точках.

Результати першої черги четвертої хвилі мобілізації вкотре засвідчують готовність жителів Чернігівщини обороняти державу. Хочу відзначити Козелецький, Корюківський, Чернігівський та Щорський райони, де план мобілізаційних робіт виконано на досить високому рівні. Щоправда, є райони, де цей процес трохи гальмується. Зокрема, у Семенівському, Коропському районах та місті Ніжин.

Дедалі серйознішим стає і підхід до відбору новобранців. Прикладом цього є спільний проект спеціалістів Асоціації Психодрами та Чернігівського обласного військкомату. Фахівці мають можливість досконало вивчити соціопсихологічні особливості кожного мобілізованого, щоб уникнути небажаних психологічних розладів.

Варто зазначити, що обласна державна адміністрація сприяє мобілізаційним процесам. Ми надаємо паливо для необхідних рейсів в АТО. У поточному році уже здійснено 42 поїздки. Це і відвезення бійців у зону антитерористичної операції, і їх ротація, і доставка необхідної допомоги, зібраної волонтерами. Також тричі їздили і по наших поранених бійців, щоб перевести їх на лікування до Чернігівського військового госпіталю, — прокоментував виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини