Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:52:50

Особливе завдання — інформування населення про можливі загрози

03.02.2015   08:59Агенцiя

Перебуваючи в Запорізькій області, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів виїзне засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій. У засіданні, яке проходило в режимі селекторної наради, від Чернігівщини взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, силового блоку, управління ДСНС України в області.

Як зазначалося, встановлення режиму підвищеної готовності в двох областях держави дозволило оперативно реагувати на надзвичайні ситуації. За оперативними даними на сьогодні з Дебальцева евакуйовані більше 2 тисяч громадян. На сході країни працює мобільно-рятувальний центр, розгорнуті пункти для обігріву та надання психологічної допомоги населенню.

Зважаючи на збільшення евакуйованих мешканців із зони проведення АТО, Арсеній Яценюк доручив керівникам областей провести інвентаризацію всіх недобудованих об’єктів нерухомості з метою їх скорішого завершення та розселення громадян, які вимушені переселятися в інші регіони держави.

Прем’єр-міністр України також доручив розробити для відділень служби порятунку та органів влади на місцях опитувальник, який містить відповіді на запитання щодо цивільного захисту населення.

Через підвищення терористичної активності, виявлення замаскованих вибухових пристроїв у дитячих іграшках, книжках, пачках від цигарок, пляшках з під води, Арсеній Яценюк поставив завдання — провести широку інформаційну кампанію серед населення щодо можливої небезпеки.

— Особливе завдання – це інформування населення. По всіх областях - розіслати ці фотокартки й інструкції, як себе поводити, — наголосив він. У першу чергу таку роботу треба провести на територіях, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції.

У свою чергу, керівники областей доповідали про готовність створених мобільних оперативних груп до реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення перевезення людей, які переміщуються із зони АТО, приведення у належний стан захисних споруд, налагодження системи оповіщення та навчання населення діям у випадку надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини