Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:32:53

Лікувальні заклади Укрзалізниці перейдуть у власність місцевих громад

02.02.2015   07:33Агенцiя

Реформування системи медичних закладів залізничного транспорту країни обговорили 31 січня під час селекторної наради, яку провів Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Від Чернігівщини участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар та начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської міськради Юрій Бойко.

Як повідомив В'ячеслав Кириленко, у лікувальних закладах Державної адміністрації залізничного транспорту України обслуговується близько 400 тисяч залізничників. Загалом, у минулому році тут отримали медичну допомогу понад 1,2 мільйона людей.

Відповідно до положень Державного бюджету України на 2015 рік, з 1 січня на фінансування з місцевих бюджетів передаються заклади охорони здоров’я Укрзалізниці. При цьому у тримісячний термін з моменту набрання чинності змін до бюджетного кодексу розпочинається процес передачі майнових комплексів лікарень з державної власності у комунальну. Загалом у 14 регіонах країни, включаючи Чернігівщину, налічується 47 таких закладів.

До місцевих органів виконавчої влади протягом тримісячного терміну від Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства інфраструктури України мають надійти роз'яснення стосовно кількості майна, прав власності, обсягів фінансування медзакладів Укрзалізниці.

У Чернігівській області, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік», передбачено передачу на фінансування з місцевих бюджетів державних закладів «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», «Лінійна лікарня станції Щорс Південно-Західної залізниці» та «Вузлова поліклініка станції Бахмач Південно-Західної залізниці».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини