Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:51:36

Обороноздатність Чернігівщини на контролі обласної ради

31.01.2015   10:03Агенцiя

30 січня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради по обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії.

Насамперед, депутати обласної ради, які увійшли до складу тимчасової контрольної комісії згідно з рішенням двадцять третій сесії обласної ради, спільно з керівниками силових та правоохоронних структур області, представниками громадських та волонтерських організацій обговорили стратегію підвищення обороноздатності Чернігівщини та захисту громадян. Зокрема, йшлося про шляхи створення громадських об'єднань загонів самооборони, легалізацію добровольчих формувань, механізми отримання компенсацій. Також наголошувалося на необхідності звернення до керівництва держави щодо перегляду мобілізаційних норм для Чернігівщини.

Учасники засідання підтримали пропозиції волонтерів стосовно запровадження у навчальних закладах та на підприємствах лекцій з цивільної оборони та медичних курсів.

Крім того, на засіданні комісії мова йшла і про інші важливі завдання, зокрема, щодо приведення у відповідність до вимог воєнного часу бомбосховищ, систем оповіщення та укриття населення.

Під час засідання визначено завдання щодо поновлення обласної програми «Правопорядок», проведення моніторингу прикордонної зони і відповідної служби стосовно наявності тепловізорів та оптичного обладнання.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини