Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:34:25

Право родин загиблих бійців на безкоштовний проїзд має реалізовуватися

17.01.2015   07:55Агенцiя

Питання проїзду пільгових категорій населення та відшкодування таких послуг перевізникам завжди було проблемним. Та, на жаль, на сьогодні воно стало надзвичайно загостреним і потребує швидкого урегулювання. Адже право на безкоштовний квиток отримали члени родин загиблих воїнів АТО.

Саме тому 16 січня, Департаментом інформаційної діяльності і комунікації з громадськістю було проведено засідання «круглого столу» на тему «Пільговий проїзд для членів сімей загиблих учасників АТО: законодавча база та проблеми практичної реалізації».

В обговоренні взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, представники органів місцевого самоврядування, громадськість та члени родин загиблих воїнів.

Під час засідання було з’ясовано, що більшість водіїв міських маршрутів не знають як має виглядати документ, що засвідчує право на безкоштовний проїзд такої категорії населення. Саме тому інколи трапляються випадки відмови надавати необхідну послугу. До слова, необхідні посвідчення уже отримали 110 членів сімей та 24 дитини.

Матері загиблих бійців акцентували на тому, що часто відмови водіїв звучать у не коректній формі.

Перевізники, у свою чергу, висловили глибоке співчуття родинам полеглих військовослужбовців та обіцяли проводити виховну роботу серед персоналу. Виникнення таких ситуацій вони пояснюють, крім іншого, недосконалістю механізму відшкодування цих послуг та поширенням нелегальних перевезень.

Загалом, учасники «круглого столу» дійшли висновку, що вирішити проблему може лише монетаризація пільг.

За результатами обговорення було вирішено зібрати та висвітлити у ЗМІ координати відповідних управлінь ОДА та усіх служб, що можуть надати правову, юридичну допомогу з урегулювання подібних ситуацій. Також необхідно узагальнювати усі скарги та акцентувати увагу перевізників на глибокій моральній складовій цього питання.

Та все ж, коли виникає проблемна ситуація, і перевізники, і керівники органів влади та місцевого самоврядування рекомендують не вступати у дискусію з водієм, а зафіксувати номер маршруту та транспорту, час і, за можливості, координати свідків та передати цю інформацію в Управління транспорту і зв’язку міської ради.

Адже законодавчо закріплене право родин загиблих бійців на безкоштовний проїзд має реалізовуватися.

За відмови у безкоштовному перевезенні звертатися до:
Управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації, тел.: 66-93-42;
Управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради,тел.: 67-55-03.

За правовою, юридичною допомогою та з інших питань звертатися до:
ГО «Март», координатор Інна Сімакіна, тел.: 93-83-30;
ГО «Родина», керівник Людмила Бруй, тел.: 097-736-73-28

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини