Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:54:22

ПАТ "Укрнафта" заборговало обласному бюджету понад 300 млн. грн.

18.12.2014   07:51Агенцiя

17 грудня відбулося засідання робочої групи з вивчення діяльності ПАТ «Укрнафта» та підготовки проекту рішення обласної ради щодо клопотання до Державної служби геології та надр України стосовно зупинення терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами ПАТ «Укрнафта» в Чернігівській області.

Провели засідання заступник голови обласної ради Валентин Мельничук (керівник робочої групи) та голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур (заступник очільника робочої групи). В заході взяли участь депутати-члени профільної постійної комісії обласної ради, представники УМВС України, Служби безпеки України, головного управління Державної фіскальної служби, територіального управління Держгірпромнагляду та Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Як було наголошено, 4 грудня 2014 року на засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів було розглянуто питання «Про інформацію головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області щодо наявних підстав зупинення терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами ПАТ «Укрнафта» Гнідинцівського, Богданівського, Скороходівського, Ярошівського, Талалаївського, Північно-Ярошівського, Леляківського, Мілківського, Щурівського, Прилуцького, Малодівицького, Монастирищенського, Бережівського, Тростянецького, Софіївського, Петрушівського родовищ вуглеводнів, розташованих на території області, в зв'язку з наявною заборгованістю з плати за користування надрами». За інформацією Головного управління державної фіскальної служби в Чернігівській області, заборгованість ПАТ «Укрнафта» плати за надра до обласного бюджету за серпень-жовтень поточного року становить 311,9 млн. грн. з урахуванням несплат самостійно задекларованих сум протягом 3-х останніх місяців. Саме це і послужило створенню зазначеної робочої групи, перше засідання якої відбулося сьогодні.

В ході розгляду питання щодо діяльності ПАТ «Укрнафта» і виконання своїх податкових зобов'язань було заслухано інформацію представників силових, інших структурних підрозділів виконавчої влади в регіоні та прийнято відповідне рішення.

За результатами роботи засідання буде підготовлено звернення до вищих органів державної влади та Генеральної прокуратури України щодо позапланової перевірки ПАТ «Укрнафта» з метою усунення заборгованості до обласного бюджету, а також проект рішення обласної ради щодо клопотання до Державної служби геології та надр України стосовно зупинення терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами перерахованих родовищ вуглеводнів, розташованих на території області, до виконання ПАТ «Укрнафта» своїх податкових зобов'язань та повного погашення податкової заборгованості з плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

Захід проанансовано не було.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини