Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:23:09

Аварійні відключення електрики найближчими днями мають припинити

04.12.2014   16:37Агенцiя

Ситуація, що склалась в енергетиці країни, в останній тиждень, вкрай критична. Тому енергетики вдаються до аварійних відключень, що в свою чергу викликає невдоволення та обурення громадян.

Багато таких звернень щодня надходити до Кабінету Міністрів України. Таку інформацію повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 4 грудня під час селекторної наради з регіонами України.

Характеризуючи ситуацію в енергосистемі держави, він зазначив, що сьогодні в об'єднаній системі України склалась вкрай критична ситуація. Обсяги електроенергії, що виробляється станціями нижчі за об'єми споживання на 3700 МВт. Причиною низької енергогенерації є аварійна зупинка обладнання електростанцій через технологічні проблеми та відсутність вугілля на них. Не дає можливості виробляти електричну енергію в достатніх обсягах і надзвичайно низька водність річок Дніпро та Десна.

Володимир Демчишин звернувся до керівників областей з проханням більш зважено відноситися та виконувати доведені до регіонів ліміти енергії.
- Якщо сьогодні всі споживачі самостійно обмежать споживання електроенергії на 15 %, то, ми зможемо пройти пікові навантаження. У такому разі обіцяю вже завтра дати розпорядження Укренерго припинити аварійні відключення, - наголосив міністр.

Під час селекторної наради заслухали інформацію деяких регіонів України. Їх керівники доповідали, що для зменшення об'ємів споживання, зокрема, в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях, технологічні процеси промислових підприємств переводять на нічний час роботи.

Але, що робити областям, де немає великих промислових підприємств, які споживають багато електрики і де основними споживачами є населення. На це запитання шукали відповідь на нараді, яка відбулась по завершенню селектора.

На думку в.о. голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана обмеження в споживанні електрики на 110 МВт у кінцевому результаті може призвести до аварій на тепломережах. І це при тому, що чернігівська «Технова» виробляє і надає до загального обсягу 170 МВт.

- Нас обмежують несправедливо. Ми вважаємо, що таке відношення до мешканців області є неприпустимим, - зауважив він та додав - Позицію громади Чернігівщини щодо аварійних відключень я виклав у листі до Президента України.

Втім, кого і що будуть обмежувати у споживанні електричної енергії ще вирішуватимуть сьогодні, заслухавши думки та пропозиції всіх сторін цього непростого процесу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини