Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:35:06

Чернігівський міський голова вимагає солідарної відповідальності

04.12.2014   07:24

Термінову телеграму з приводу аварійних відключень електроенергії, адресовану Прем’єр-Міністру України Арсенію Яценюку, озвучив сьогодні на прес-конференції Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Ситуацію, що склалася в обласному центрі, він вважає загрозливою для енергетичної безпеки трьохсоттисячного міста.

«Ми щоденно проводимо наради і шукаємо шляхи виходу з цієї кризової ситуації. Все, що залежало від нас, ми повною мірою виконали в ході підготовки до зими. Чому Чернігів повинен страждати від того, що хтось десь у державі не виконав своїх завдань?», - таку жорстку позицію озвучив О. Соколов.

Власними проблемами поділилися й керівники стратегічних підприємств міста. Так, голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова зауважила, що нормальне газопостачання теж суттєво залежить від електрики. Не працює система технічного контролю. Іде зрив роботи абонентських служб.

Директор КП «Чернігівводоканал» Олександр Шкінь повідомив, що питання постачання води на сьогодні відносно відпрацьоване, однак відключення знижують якість питної води в мережах. А от із водовідведенням значно складніше. Тут доводиться застосовувати генератори.

Голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко теж нарікає на надзвичайно важкий режим роботи для котлів, мереж, усього обладнання. «Працюємо завдяки високому професіоналізму людей», - пояснює він поки що безаварійну роботу теплопостачання.

Таку ж проблему озвучив і генеральний директор ТОВ «Фірма «ТехНова» Олександр Корчинський. При тому, що ТЕЦ працює на власному енергоресурсі, робота 62-х теплопунктів залежить від загального електропостачання. «Ми своєчасно виконали весь комплекс підготовчих робіт до опалювального сезону, дотримуємося графіків», - обурюється керівник.

Пояснити ситуацію намагався технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Рубанка. За його словами, команда про аварійне відключення надходить від НЕК «Укренерго». Вона має бути виконана протягом 10 хвилин. Диспетчер просто не в змозі завчасно попередити споживачів про відключення.

«Орієнтовний графік відключень із зазначенням вулиць розміщений на сайті ПАТ «Чернігівобленерго», - зауважив В. Рубанка. Він висловив сподівання, що після відновлення роботи Запорізької АЕС орієнтовно з 6 грудня електропостачання буде нормалізоване.

Чернігівський міський голова обурений, що при енергодефіциті в державі на рівні 10% на Чернігівщині мусять економити до 30%. Він переконаний, що кожен має відповідати за свою сферу роботи. «Якщо складно всім, то всі мають бути в рівних умовах. Держава має працювати за єдиними правилами», - заявив О. Соколов.

Він підкреслив, що буде піднімати це питання на загальнодержавному рівні до його остаточного справедливого вирішення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини