Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:52:20

У Чернігові відбулися заходи з нагоди 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів із України

28.10.2014   19:14

28 жовтня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із в.о. голови обласної державної адміністрації Сергієм Журманом та Чернігівським міським головою Олександром Соколовим зустрілися з ветеранами та жертвами нацистських переслідувань з нагоди 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів із України.

Розпочався захід хвилиною мовчання на вшанування пам'яті загиблих, які поклали своє життя за цілісність і соборність України.

Голова обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко, звертаючись до присутніх, зазначив, що це свято особливе для кожного чернігівця. Воно принесло волю нашій рідній Чернігівській землі та державі Україна. День визволення – це день пам'яті і жалоби по загиблих, уваги та шанобливого ставлення до живих ветеранів.

Сергій Журман підкреслив, що майже чотири роки продовжувалась окупація України і топталась ворожа нога по її землі. Понад 22 місяці йшов процес визволення України і вигнання ворога за її межі. Близько 700 міст і 28 тис. сіл були зруйновані майже вщент або до невпізнання. Україна, як колишня Республіка Радянського Союзу, понесла найбільші людські втрати. І сучасникам необхідно зробити все для прийдешніх поколінь, аби подібне ніколи не повторювалось в історії людства, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації.

Микола Звєрєв, вітаючи усіх присутніх із 70-ю річницею вигнання нацистських окупантів з України, нагадав, що саме 28 жовтня далекого 1944 року війська Четвертого та Першого Українських фронтів остаточно витіснили загарбників із далекого Закарпаття.

За словами керівника, всі покоління завжди будуть у боргу перед тими, хто віддав своє життя за звільнення України, Європи і Світу і захистив від страшної коричневої чуми нацизму.

Голова обласної ради висловив вдячність всім ветеранам за їх безмежну мужність, проявлену у визволенні України.

Микола Звєрєв побажав усім присутнім міцного здоров'я й добробуту на довгі і щасливі роки.

Також за проявлену мужність у роки війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, героїко-патріотичне виховання молоді та з нагоди 70-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників Микола Звєрєв вручив почесні грамоти колективу Чернігівського міського комітету інвалідів війни і збройних сил в особі його голові - Миколі Четвертаку, учаснику Великої Вітчизняної війни із селища Седнів Чернігівського району Михайлу Присяжнюку та учаснику Великої Вітчизняної війни з Корюківки Володимиру Черноусу.

Після урочистої частини керівники області та громадськість міста у сквері ім. В.В. Попудренка поклали квіти до Братської могили 24-х радянських воїнів, які загинули 21 вересня 1943 року при визволенні Чернігова, та до Могили невідомого солдата на Болдиній горі.

Цього ж дня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться Х вечір-концерт у творчому проекті «Україна музична», приурочений 70-й річниці вигнання України від нацистських загарбників.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.