Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:11:45

Андрій Дериземля просить у Президента захисту родичів героїв АТО. ВІДЕО

18.10.2014   10:28Агенцiя

Громадський активіст Андрій Дериземля став на захист прав родичів загиблих військових – учасників АТО. Він закликав Президента України звернути увагу на ситуацію, яка склалася в Чернігові.

Є випадки коли непорядні чиновники лишають сім'ї героїв війни без матеріальної допомоги, яку має надавати держава.

16 жовтня під Адміністрацією Президента зібралися десятки людей, щоб підтримати вдів та сиріт тих, хто загинув в зоні АТО. Крім цього, вони вимагали покращення умов для військовослужбовців, які зараз перебувають на Донбасі. В руках демонстрантів були плакати "Президент – Гарант Конституції", "Командири, бережіть наших військових", "Чернігів – місто героїв, а не самогубців" та "Замість дачі генералам бронежилети солдатам".

Очільник "Центру підтримки армії Андрій Дериземля" прийшов на вулицю Банкову до Адміністрації Президента, щоби особисто звернутися до Гаранта Конституції щодо кричущих випадків несправедливості, зокрема історії, яка сталася з чернігівською сім єю  Рудник.

Артем Рудник працював на ТЕЦ. На початку літа хлопця мобілізували захищати Батьківщину в зоні АТО. 27 липня його дружина Оксана отримала "похоронку" на чоловіка. В ній була чітко вказана причина смерті Артема: вогнепальне поранення голови, пов’язане з виконанням службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції біля села Новоіванівка, Попаснянського району, Луганської області.

25-річного Артема Рудника поховали майже три місяці тому. Залишилися без годувальника шестирічна донька та жінка на восьмому місяці вагітності. Наприкінці вересня Оксана отримала листа від Чернігівського військкомату за підписом комісара Нікуліна. В ньому зазначається, що Артем покінчив життя самогубством. Тепер сім’я героя не отримає фінансової допомоги від держави. Родина Рудників написала листа до Києва. Але виплачувати гроші у розмірі 609 тисяч гривень Міністерство оборони України відмовляється: кажуть, що це був "самостріл".

- Вона просто не розуміє того, як так? Адже її чоловік загинув дійсно в зоні АТО, "при виконанні", як зазначено і підписано командиром, - каже Андрій Дериземля. – Це офіційний документ на отримання одноразової грошової допомоги. А їй видають довідку, що її Артем покінчив життя самогубством. Тобто вона позбавляється цієї виплати. Ніхто цього не може зрозуміти. Це випадки не поодинокі. Я допомагаю ще одній сім'ї з подібним. Хочу, щоб дійсно звернули увагу і Президент України, і прокуратура. Щоб розслідували такі справи суб'єктивно, щоб по кожній виплаті було вироблено розслідування.



Андрій Дериземля вручив звернення до Петра Порошенка від родини Рудників співробітнику Адміністрації Президента. Активііст, каже що у дружини загиблого вже опустилися руки. Вона навіть не знає, до кого їй звернутися, щоб очистити чесне ім’я свого чоловіка.

 - Це не та людина, яка б таке вчинила. – Каже Оксана Рудник про свого чоловіка. - Тим більше, він чекав на дитину. Він дуже радів цьому. Йому було, заради кого жити.

Представник Адміністрації Президента прийняв заяву родини Рудників. Тепер її розглядатимуть у найвищих інстанціях. На жаль, держава не може повернути Оксані чоловіка, а їх дітям – батька. То сподіваємося, що хоча б вона зможе забезпечити родину загиблого героя матеріально. По іншому – і бути не може.

Остап Северин

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини