Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:32:45

Посвідчення постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи отримали 42 жителя області

17.10.2014   17:08

Упродовж 2010-2012 років Комісією зі встановлення статусу громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, утвореною розпорядженням голови облдержадміністрації № 220 від 18.05.2006 року, у 69 осіб було вилучено посвідчення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Не погоджуючись з рішенням Комісії, більш ніж третина від загальної кількості громадян, оскаржила їх в адміністративному суді. У результаті розгляду справ, дії Комісії були визнані неправомірними.

Також було висловлено чітку позицію, згідно з якою, особи, яким встановлений причинний зв’язок між захворюваннями та наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, підтверджений висновками Центральної міжвідомчої експертної комісії МОЗ та МНС України по встановленню причинного зв’язку хвороб, що призвели до інвалідності та смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мають право на отримання посвідчення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З метою вирішення проблемних питань, пов’язаних з виконанням судових рішень, ухвалених у наведеній категорії справ, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 квітня 2014 року № 210 було створено робочу групу, яку очолив Сергій Журман.

Крім того, розпорядженням від 23 липня 2014 року № 412 зобов’язано Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації переглянути документи громадян, у яких згідно з рішенням Комісії були вилучені посвідчення та у разі відповідності наявних документів вимогам законодавства, підготувати документи для видачі вказаним громадянам посвідчень та/абро вкладок до них.

На сьогодні, робочою групою було проведено 4 засідання, на яких на підставі документів, що підтверджують причинний зв’язок захворювання та інвалідності з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, прийнято рішення про видачу відповідних посвідчень та/або вкладок до них 42 особам.

У решті випадків рішення щодо видачі посвідчень та/або вкладок не приймалось з наступних причин: 21 особа за інформацією КМЗ «Обласний центр Медико-соціальної експертизи Чернігівської обласної ради» не має причинного зв’язку інвалідності з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС; 3 особи не надали медичні документи, що підтверджують причинний зв’язок захворювання та інвалідності з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС; 3 особи вибули за межі області.

Діючи на підставі та в межах наданих законодавством повноважень, обласна державна адміністрація і надалі вживатиме заходів щодо відновлення порушених прав громадян.     
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини