Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:57:11

Сім питань для шести кандидатів – дебати у 207-ому виборчому окрузі

16.10.2014   15:21Агенцiя

Громадянська мережа ОПОРА у партнерстві з Дискусійним клубом «Експертна думка» та Громадським телебаченням провели захід за безпосередньої участі деяких кандидатів в народні депутати по виборчому округу № 207.

 Так, 14 жовтня відбулися дебати лише між шістьма кандидатами на місце парламентаря, які відповіли на сім питань.

Тільки шестеро з усіх на той час зареєстрованих кандидатів в народні депутати по мажоритарному округу № 207 взяло участь у дебатах. Свою позицію учасники висловлювали почергово (в алфавітному порядку). За умовами проекту, порядок виступаючих змінювався з кожним наступним поставленим питанням, відповідно кожен з учасників мав можливість відповісти на питання першим або останнім.

Висуванець Комуністичної партії України Віктор Губар під час заходу озвучив думки про радикальну зміну існуючої системи, а також актуалізацію пенсійної та медичної реформи.  Кандидат, попри те, що вважає проведення виборів в нинішніх умовах недоцільним, висловився за підтримку миру в країні, підняття економіки та, як наслідок, усталення соціального захисту та соціальних стандартів для всіх громадян.

Націоналізація стратегічно-важливих підприємств, введення прогресивного оподаткування – у цих напрямках пан Губар планує працювати, як народний депутат. Комітет аграрної політики та земельних відносин – пріоритетний, але непринциповий робочий орган для кандидата, адже існує право законодавчої ініціативи. Висловлюючи свою думку щодо перебігу виборчого процесу, Віктор Губар зазначив, що деякі депутати нині займаються підкупом виборців.

Самовисуванця Андрія Жадченка «все достало», адже в країні, за його словами, нічого не змінюється. «Усі говорять про корупцію, про створення умов для підприємництва та виробництва, але нічого не міняється», - такими словами розпочав цей виступ кандидат.

Створення нових законів у сфері боротьби з корупцією, люстрації, введення прогресивного податку, детінізації виробництва – проблеми, над вирішенням яких працюватиме пан Жадченко, за умов обрання його народним депутатом. Свою діяльність бачить у Комітеті з питань законності та правопорядку. Крім всього, під час дебатів кандидат Жадченко зазначив, що нині він ініціює судові позови проти свого опонента Ігоря Рибакова.

Так, за словами пана Жадченка, справи порушені у частині недотримання вимог щодо розміщення агітаційної продукції, а також підкупу виборців.

Забезпечити мир в країні, розвивати економіку, впроваджувати соціальні стандарти має на меті Андрій Котельчук (партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна»). Потенційний народний депутат, у разі його обрання, спрямовуватиме свою законотворчу активність на економічну та культурну децентралізацію, внесення поправок в Закон України «Про статус народного депутату України», посилюючи їх відповідальність перед громадянами.

Покращення інфраструктурних об’єктів, які слабо розвинуті в Чернігівському регіоні, вважає він рушієм виходу із економічної кризи.

Оцінювати виборчий процес кандидат Котельчук не став, адже вважає, що це мають робити компетентні органи.

Володимир Трофименко не може залишитися осторонь того, що відбувається, тому і балотується в народні депутати. Приймати закони, направлені на відродження миру, розвивати село буде кандидат, якщо стане парламентарієм.

Також самовисуванець Трофименко хоче працювати у Комітеті з питань верховенства права та правосуддя або законодавчого забезпечення правоохоронний діяльності.

Він вважає, що ті кандидати, до яких можна було поставити питання стосовно порушення ними виборчого законодавства, на дебати не прийшли.

 

 

 

Досвідчений фермер Іван Якуб, який балотується від ВО «Батьківщина», в душі був проте цих виборів, але, дивлячись на список своїх опонентів, вирішив долучитися до виборчого процесу. Вважає він, що закони мають бути прості та зрозумілі навіть нетямущим.

Мир через дипломатичний шлях, обороноздатність держави – у цих напрямках бажає працювати, як народний депутат.

Основною тезою його виступу буда думка про те, що запланована урядова адміністративна-територіальна реформа є злочином проти села.

Має намір він працювати в аграрному комітеті, а нині позивається до свого суперника Олександра Науменка. Останній, на його думку, надрукував чисту брехню  про нього у місцевій комунальній газеті.

 

Тезка Прем’єр-міністра України, кандидат від партії «Сила Людей» Ігор Яценюк іде у парламент змінювати систему. Люстрація, розвиток середнього та малого бізнесу, децентралізація, розвиток української армії, розвиток молоді – площини, в яких планує працювати молодий кандидат.

За інформацією ДК "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.