Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:51:55

У Народного Руху України ювілей

10.09.2014   08:03

9 вересня з нагоди 25-річчя від створення Народного Руху України за перебудову відбулася зустріч керівництва області із з засновниками та активістами Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову».

Зібрання розпочалося із вшанування пам’яті загиблих воїнів під час виконання ними військового обов’язку на сході України. Як повідомив присутнім голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, з початку оголошення в державі антитерористичної операції в боротьбі з терористами та російськими окупантами за незалежність України загинуло 52 патріоти Чернігівщини.

Вітаючи учасників зустрічі з визначною датою, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко зауважив, що їх внесок у становлення суверенної України важко переоцінити. Він подякував активним учасникам національно-визвольного руху 1989-1992 років на Чернігівщині за їхній патріотизм та відданість українському народові, за активну участь у розбудові держави та вагомий внесок у патріотичне виховання молодого покоління.

- На 24-му році незалежності України ми знову змушені констатувати, що боротьба за наше святе право жити самостійно в соборній державі триває. Не оголошена військова агресія Російської Федерації проти України демонструє нам правильність думки: мало здобути незалежність, потрібно зуміти її захистити. У цьому сенсі місія рухівців, які у свій час доклали чимало зусиль для того, щоб Україна стала незалежною, ще не виконана. Ми всі маємо зробити все залежне від нас, щоб перемогти агресора і зробити нашу державу дійсно сильною, вільною і європейською, - заявив 9 вересня під час урочистої зустрічі керівництва області із засновниками та активістами Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову» голова обласної ради Микола Звєрєв.


Вітаючи активістів Чернігівської крайової організації «Народний Рух України за перебудову» з ювілеєм, очільники обласної представницької та виконавчої гілок влади наголосили, що Рух був тією першою масовою громадсько-політичною організацією, яка зробила значимий внесок у піднесення національно-визвольної боротьби українців кінця 80-х – початку 90-х років минулого століття. Протягом чверті століття незламний національний дух та громадянська гідність рухівців надихали і продовжують надихати суспільство в його незламному прагненні жити у вільній, сильній, демократичній, європейській Україні. І тому особливо знаменно, як було наголошено під час зустрічі, що в умовах серйозних геополітичних викликів, які ставить перед Україною сьогодення, рухівці не лише виконують свою безпосередню громадсько-політичну місію, але й надають необхідну допомогу Збройним Силам України, зокрема - чернігівським батальйонам територіальної оборони, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. За що їм окрема щира подяка!

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-річчя створення Народного Руху України найбільш активним учасникам національно-визвольного руху 1989-1992 років на Чернігівщині керівники області вручили почесні грамоти та побажали їм миру, добра, щастя, міцного здоров’я і благополуччя, натхнення та нових успіхів на благо всієї України і Чернігово-Сіверської землі.

По завершенню урочистої частини зібрання відбулися неформальне спілкування та обмін думками. Рухівці ділилися своїми споминами про те, як створювався Народний Рух і як організація боролася за здобуття незалежності України. Особливо змістовними звучали поради владі досвідчених рухівців щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та регіоні.

Підсумовуючи зустріч, голова обласної ради Микола Звєрєв заявив: «Як не прикро про це говорити, але наша держава багато втратила від того, що національно-патріотичні сили тривалий час були усунені від управління державою. Я, як керівник найвищого представницького органу в області, зроблю все залежне аби виправити цю помилку. Помилки минулого потрібно назавжди залишити в минулому».
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини