Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:22:34

Політики за війну чи за мир?

09.09.2014   18:40Агенцiя

Триває і завдає непоправних збитків неоголошена війна. Надія на те, що в Україні перестануть гинути люди, з'явилася після підписання минулого тижня у Мінську протоколу про двостороннє припинення вогню.

Чи правильний крок зробила Україна в цьому випадку? Чи варто було зупиняти вогонь?

Політичні експерти переконані, що так, варто.

"Під час перемир'я у червні не було конкретики та бачення тої бази, спираючись на яку можна було шукати компроміс. Зараз мирний план - це вже бачення того, що потрібно все таки проводити корінні зміни у державному устрої, потрібно вирішувати питання майбутнього країни у рамках самої країни", - сказав політолог Кость Бондаренко у програмі "Події тижня" на ТРК "Україна".

Натомість, в останні місяці більшість політичних партій закликали до продовження війни за будь-яких умов.

"Більшість політиків сьогодні виступають за збройну боротьбу. Звичайно, ми маємо боронити рідну землю. Але життя людей все-таки важливіше, - говорить депутат Чернігівської міської ради Олег Шеремет, - Вже загинув 51 боєць з Чернігівщини. Потрібно якнайшвидше зупинити цю війну, відновити державу і допомогти родинам тих, чиї сини, батьки і брати віддали свої життя за нас".

Політологи впевнені, що виборча кампанія впливає на всіх учасників виборчого процесу - на політичні партії, на вже зареєстрованих та потенційних кандидатів.

На початку серпня соціологічна компанія ЮСС проводила опитування стосовно підтримки мирних ініціатив президента Порошенка. Виявилось, що за продовження бойових дій за будь-яких умов виступають 35% громадян. 58% вважають подальше проведення АТО саме у такий спосіб недоцільним.

Як розподіляться голоси виборців у залежності від того, наскільки "войовничими" будуть заклики політичних партій та кандидатів до війни?

Вибори покажуть, кого підтримує населення - "партії війни" чи прихильників миру.


Іван Литвин

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.