Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:54:43

Полювання на державному кордоні заборонено!

07.08.2014   06:23Агенцiя

9 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Велика кількість мисливців вже зібралися на полювання, але при цьому їм необхідно пам’ятати, що у відповідності до пункту 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 “Про прикордонний режим”, полювання у місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд забороняється.

Мова йдеться про місцевість між встановленими інформаційно-попереджувальними знаками «Увага! Державний кордон України! Прохід заборонено!» та лінією державного кордону.

Такі знаки на території області встановлені в межах Новгород – Сіверського, Семенівського, Корюківського, Щорського, Городнянського, Ріпкинського та Чернігівського районів.

У зв’язку з обстановкою, що склалася на українсько-російській ділянці кордону та з метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районах, захисту національної безпеки на державному кордоні України, у відповідності до чинного законодавства, наказом Чернігівського прикордонного загону від 12.03.2014 року №35-ОД «Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень», зареєстрованому в Головному управлінні юстиції в Чернігівській області 13.03.2014 року за №7/961 запроваджуються додаткові тимчасові режимні обмеження на в’їзд і пересування в прикордонній смузі та контрольованих Новгород – Сіверському, Семенівському, Щорському, Корюківському, Городнянському прикордонних районах на українсько-російській ділянці державного кордону України.

В рамках додаткових тимчасових режимних обмежень у вище визначених контрольованих прикордонних районах забороняється полювання та рибальство.

За порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування, за статтею 85 “Порушення правил використання об’єктів тваринного світу” Кодексу України “Про адміністративні правопорушення” –
наступає адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (102 – 1020 грн.).

Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1020 – 2040 грн.) з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.


Прес-служба Чернігівського прикордонного загону
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини