Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:15:39

Левка Лук’яненка номіновано на присвоєння звання "Почесний громадянин Чернігівської області"

06.08.2014   07:47

5 cерпня перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола провів засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

У зв’язку з неоголошеною війною та проведенням АТО в нашій державі, учасники засідання досягли згоди рекомендувати лише одну кандидатуру на присвоєння цього високого звання.

Вирішено на черговій сесії обласної ради присвоїти звання «Почесний громадянин Чернігівської області» та внести відповідний запис до Книги Почесних громадян Чернігівської області суспільному і політичному діячу, Герою України, автору тексту Акту про Незалежність України, депутату Верховної Ради України чотирьох скликань Левку Григоровичу Лук’яненку.

Коментуючи рішення комісії, перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, зокрема, зазначив:
— Протягом року сесія Чернігівської обласної ради має право присвоїти 5-ти особам звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Але на засіданні комісії ми домовилися, що у нинішніх складних умовах доречно буде обмежитися лише однією кандидатурою, яка дійсно сьогодні об’єднує усіх, незалежно від політичної уподобань. До речі, кандидатуру Левка Григоровича Лук’яненка я пропонував розглянути ще минулого року…

Хочу також зауважити, що сьогодні членами комісії розглядалися імена 10 осіб. Безперечно, усі вони поважні та достойні цього високого звання люди. То ж до кінця року ми зможемо ще раз зібрати комісію і повернутися до цього питання.

 

 

Довідково.

Звання «Почесний громадянин Чернігівської області» засновано 18 червня 2013 року рішенням тринадцятої сесії обласної ради шостого скликання.

Згідно з Положенням це звання присвоюється один раз на рік не більше, ніж 5 громадянам, які мають видатні заслуги, зробили вагомий внесок у розвиток Чернігівської області, її економіку, науку, освіту, охорону здоров’я, культуру, мистецтво, спорт, виявили відвагу при порятунку життя людей та мужність при виконанні військового обов’язку і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, за багаторічну активну господарську, благодійну, просвітницьку, громадську й іншу діяльність, що сприяла підвищенню ролі та авторитету регіону в Україні і на міжнародній арені.

Особа, якій присвоєно Звання «Почесний громадянин Чернігівської області», нагороджується нагрудним знаком «Почесний громадянин Чернігівської області», їй вручається посвідчення до нагрудного знака «Почесний громадянин Чернігівської області», виплачується разова грошова винагорода у розмірі 10 мінімальних заробітних плат

Торік звання «Почесного громадянина Чернігівської області» отримали Леонід Кучма, Іван Плющ та Віталій Масол.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини