Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:07:35

Сесія міської ради: бійки, викрадення, ганьба та тарифи. ФОТО. ВІДЕО

31.07.2014   13:05

І як вже стало майже постійним вимога відставки Соколова.

Сесія Чернігівської міської ради традиційно почалася з пікетування та мітингу. Чернігівці, що зібралися під стінами з плакатами, вимагали відставки діючого мера, чистого повітря для своїх дітей, дитячих майданчиків, зупинити забудову Кордовки, корупційні рішення та підняття тарифів.

Пікет та прорив

Організувала пікет група активістів «Нове життя». До присутніх звертався Вадим Антошин та Андрій Глаба.

Пізніше до них приєдналася група депутатів міської ради «Рідне місто». Від цієї групи виступав Василь Білогура, помічник народного депутата Владислава Атрошенко. Він критикував дії міської ради та голови зокрема.

Далі до мікрофону підійшов Вячеслав Лебідь, депутат міської ради від ВО «Бітьківщина» і почав зачитувати звернення від своєї фракції стосовно тарифів. Але жінки, які стояли до нього ближче, почали скандувати «Ганьба» і змусили його припинити виступ.

Після цього організатори мітингу запросили всіх бажаючих до сесійної зали. Перші кілька осіб пройшли без проблем. А от далі біля дверей учинився хаос.  І на деякий час вхід до мерії був заблокований. Потім на вимогу одного з депутатів міськради двері відчинилися і люди змогли пройти до сесійної зали.



Початок сесії

Ніколи ще у сесійній залі не було так велелюдно: жінки, діти, чоловіки, плакати, депутати та працівники міської ради.

Для участі в сесії зареєструвалися 44 депутати. У роботі сесії взяв участь заступник голови обласної ради Олександр Кодола.

Після виконання гімну слово взяв депутат від Батьківщини Андрій Вареник. Він попросив всіх присутніх вшанувати пам'ять наших воїнів, які загинули на Сході.

Далі з трибуни пролунали виступи депутатів міськради Олега Мороза, Олега Русіна, Вячеслава Лебідя. Кожен з них відстоював свою правду. Сперечалися про майдан, звинувачували уряд і президента. Мітингуючі в залі час від часу вигукували «Ганьба» та просили говорити голосніше.

Коли градус пристрастей почав спадати, до зали з гучномовцем зайшов один з організаторів Андрій Глаба. Він розповів, що тільки-но стався замах на життя Дмитра Зініна. У сесійній залі знову почали кричати «Ганьба!» і вимагати відставки мера.

До трибуни пройшов хлопець з Народної самооборони і спробував заспокоїти присутніх, нагадавши їм, що зараз у країні відбуваються бойові дії і гинуть наші земляки, але бабусі увійшли «в раж» і не хотіли чути нікого. Вони не могли стримувати емоції.

Міський голова Олександр Соколов звернувся до присутніх, його перебивали, і практично не слухали. Він намагався пояснити про те, що зараз складна ситуація в країні, що має бути скорочення споживання газу. Серед інших несхвальних вигуків на його адресу звучав викрик однієї тітоньки: «З офшорів гроші бери…»

Псіля свого виступу міський голова оголосив перерву. І пішов до свого кабінету.

Бити скло чи не бити?

Мітингувальники вирішили «дожати» його в кабінеті. І вже готові були туди йти, як на перепоні стали двері приймальні з скляними вставками. Організатори підбурювали бити скло, але страх покарання переміг емоції і вирішили не чіпати двері. А просто тримати осаду кабінета міського голови.

В цей час у фойє біля сесійної зали з’явилися плакати із написами «Глабу в АТО». Агресивні  пенсіонерки почали сперечатися з представниками народної самооборони. Проте дякуючи правоохоронцям, які вчасно розтягували надто активних, обійшлося без жертв.

Хоча постраждалі були. Дмитро Зінін розповів, що його намагалися насильно посадити в автобус якісь шість молодиків у масках. І тільки завдяки міліції він зміг вирватися.

І ще одній пенсіонерці викликали швидку. Їй стало зле під час участі у мітингу та сесії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини